© Istockphoto

IBM ontwerpt computer die kleiner is dan een korrel zout!

19 maart 2018

Niets is zo lastig als telkens je laptop moeten meesleuren in je rugzak. Maar dat hoeft niet meer. IBM (International Business Machines Corporation) heeft namelijk een computer gemaakt kleiner dan een korrel zout! Vandaag presenteren ze de computer op IBM Think 2018, de conferentie van het bedrijf.

Doordat het zo klein is, kost de computer minder dan 10 cent om te produceren. Laat je toch maar niet misleiden door de nietigheid van dit machientje. Het systeem kan gegevens controleren, analyseren, communiceren en reageren op datagegevens. Specifiek zal deze computer ook goederen kunnen volgen en diefstal en fraude opsporen. Indrukwekkend, toch?

© IBM

De toekomst?

Volgens IBM zeker wel. “De komende vijf jaar zullen cryptografische ankers, zoals kleine computers die kleiner zijn dan een korrel zout, worden ingebed in alledaagse objecten en apparaten", zegt Arvind Krishna, die het onderzoek leidt van IBM. Wanneer de computer wordt uitgebracht is nog niet duidelijk. Onderzoekers testen momenteel het eerste prototype. Spannend!

Lees meer

Dit al gelezen?