© Omroep Gelderland

Nederlandse politicus gaat loco na black-out in debat

17 februari 2018

De aankomende Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen en bijhorende debatten zetten iedereen op scherp. Maar da’s wel buiten Paul Hijink gerekend, de lijsttrekker van de politieke partij Kansrijk Winterswijk. De man begon te flippen na een black-out. 

Paul Hijink draaide in een politiek debat helemaal door. Hij legt uit waarom hij zijn partij Kansrijk Winterswijk heeft opgericht voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart, maar dan gaat het mis …

“Ik ben begonnen met mijn eigen partij omdat ik merkte dat er gewoon ... ja hoe zeg je dat heel kort ...” (Stilte) “te veel dingen achter elkaar ... laat maar zitten ...”

Hijnk verlaat daarop schudebollend het spreekgestoelte en maakt het voor iedereen gênant: hij shot onderweg uit frustratie keihard een stoel in een onzichtbare goal. Maar scoren deed hij met z'n actie allerminst.

Achteraf gaf Hijink aan RTV Slingeland toe dat hij het politiek vak toch wat onderschat heeft. Niet verwonderlijk als je weet dat dat hij z’n partij heeft opgericht tijdens een avondje Netflix.

Als dit een voorspel is voor de Belgische lokale verkiezingen op 14 oktober, dan houden we ons hart al vast.

Check hier de video

Lees meer

Dit al gelezen?