V.l.n.r.: James May, Jeremy Clarkson en Richard Hammond.

© epa

Jeremy Clarkson reageert op geheel eigen wijze op geruchten dat 'The Grand Tour' ermee ophoudt

13 maart 2018

Autofanaten zaten zondag in zak en as. De Britse tabloid Daily Mail had namelijk aangekondigd dat Amazon geen vierde seizoen van 'The Grand Tour' meer zou maken. Maar presentator Jeremy Clarkson heeft, op geheel eigen wijze, die geruchten de kop in gedrukt.

Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond, het iconische Top Gear- en The Grand Tour-trio, is aan het einde van hun drie jaar durende deal met Amazon en dus draait de geruchtenmolen overuren. Er waren nog geen officiële berichten over een mogelijke verlenging voor een vierde seizoen en uit bronnen wist Daily Mail dat Amazon geen vierde seizoen meer wou. "Er is niets dat erop wijst dat ze een nieuw seizoen gaan doen. Er heeft nog niemand iets getekend en medewerkers vragen zich af waar ze naartoe moeten als de opnames gedaan zijn."

"Geloof de 'f*cking' Mail niet"

Het was zelfs al aangekondigd dat presentator Jeremy Clarkson een nieuwe show had gevonden, en niet zomaar één. Clarkson zal namelijk Who Wants to be A Millionaire? gaan presenteren, de Britse versie van Wie Wordt Multimiljonair? (en de recentere remake Miljonair).

Maar wanneer fans op social media hun beklag deden over het vermoedelijke verdwijnen van hun favoriete show, reageerde Clarkson op geheel eigen manier op de geruchten. "Geloof de 'f*cking' Mail niet", schreef hij op Twitter. En nog: "Grappig dat je Mail Online gelooft."

Wanneer iemand hem rechtuit vroeg "is het afgelopen met The Grand Tour?", was zijn antwoord even duidelijk: "Nope."

Miljoenen

Het lijkt er dus niet op dat The Grand Tour op drie seizoenen zal blijven steken. Het programma is dan ook een van de bekendste programma's van Amazon, zo niet het bekendste. Het zou dan ook raar zijn, moesten ze er nu de stekker uit trekken.

De streamingdienst pompte ettelijke miljoenen in het programma. Zo zou het trio naar verluidt meer dan 35 miljoen pond (39 miljoen euro) gekregen hebben om het programma te maken. Na belastingen bleef daar nog meer dan 2 miljoen pond (2,25 miljoen euro) per aflevering van over.

Top Gear

The Grand Tour ontstond nadat het contract van Jeremy Clarkson bij BBC, waar Top Gear werd uitgezonden, niet werd verlengd. De opvallende presentator had een producer geslagen. Meteen de druppel die de emmer deed overlopen voor BBC, want de Engelse openbare omroep had Clarkson al vaker een hand boven het hoofd gehouden voor 'opvallende' uitspraken van de excentrieke Brit. Co-presentatoren Richard Hammond en James May volgden hun partner en verlieten de BBC.

Amazon rook een mogelijkheid en was er als de kippen bij om het trio in te lijven. Met de opvolger van Top Gear had het meteen een eerste gegarandeerde hit binnen.

Lees meer

Dit al gelezen?