© VIER

Dit jaar krijg je na 'De Mol' hulp: ex-mol Gilles Van Bouwel en Frances Lefebure ontleden alle theorieën

12 maart 2018

'Hotel Römantiek'-presentatrice Frances Lefebure en ex-mol Gilles Van Bouwel geven vanaf zondag 18 maart vorm aan het programma ‘Café De Mol’. Ze gaan samen met ex-deelnemers en fans op zoek naar tips om de mol te ontmaskeren. Zowel Lefebure als Van Bouwel weten, net als wij, helemaal van niets en dat maakt het extra spannend.

Café De Mol werd eerder al aangekondigd, maar nu zijn de plannen concreet. Het duo ontvangt elke week twee centrale praatgasten. Ze moeten grote fan van De Mol zijn en moeten bereid zijn om hun zondagavond op café door te brengen. James Cooke, Marie Verhulst, Pedro Elias, Martin Heylen en Elodie Ouedraogo staan alvast op de gastlijst.

Verwacht je maar aan een halfuur diepgaande analyses, onnozele bedenkingen, gefundeerde én van de pot gerukte theorieën over de identiteit van de mol. En … pintjes!

Lefebure en Van Bouwel

“Het feit dat ik ooit zelf de mol geweest ben zal me niet helpen”, verzekert Gilles Van Bouwel in een persbericht. “Ik was vorig jaar, net als alle kijkers, enorm hard mee op jacht naar de mol en obsessioneel op zoek naar aanwijzingen. Als je dan bijna wekelijks moet vaststellen dat je er helemaal naast zit, dan weet je het wel.”

Frances Lefebure is naar eigen zeggen “zelf fan van het eerste uur”: “Ik heb alle seizoenen gevolgd en ben altijd enorm geïntrigeerd door wat De Mol met Vlaanderen doet. Iedereen is wekenlang in de ban van het programma en net daarmee gaan wij in ons café aan de slag. Ik screen de hele avond live de tweets die over het programma binnenlopen en pluis de meest opmerkelijke theorieën uit. Hashtag #demol dus, tot het duizelt voor mijn ogen. Ik heb hier zoveel zin in.”

Zondag is het zo ver

Café De Mol start met een speciale extra uitzending op zondag 18 maart. Dan worden alle kandidaten van het nieuwe seizoen van De Mol bekendgemaakt. En de De Mol-fans mogen er voor een allereerste keer proeven van de Mexicaanse couleur locale die ons de komende weken zal vergezellen op deze waanzinnige trip vol vreugde, spanning, humor, avontuur en cultuur, maar vooral vol mysterie en ... verraad.

'Café De Mol', extra special op zondag 18 maart en vanaf 25 maart wekelijks én live na De Mol.

Lees meer

Dit al gelezen?