© iStock

1 op de 3 gezinnen van New York heeft inkomen van meer dan 16.000 euro per maand

10 maart 2018

New York is de stad waar rijke mensen zich meest thuis voelen. Dat blijkt uit de jaarlijkse Knight Frank City Wealth Index, die ‘s werelds topsteden rangschikt naargelang rijken er best aan hun trekken komen.  Ruim 1,1 miljoen van de naar schatting 3,1 miljoen gezinnen in de stad hebben er nu zelfs een jaarinkomen dat boven de 250.000 dollar ligt, omgerekend zo'n 203.000 euro.

Er wordt rekening gehouden met 4 factoren: rijkdom, investeringen, lifestyle en de toekomst. Op alle vier deze onderdelen scoort New York het hoogst, vóór Londen en San Francisco. Londen is trouwens de enige stad die samen met New York voor alle onderdelen in de top 5 staat.

De factor rijkdom houdt rekening met de huidige en toekomstige aantallen rijken in de stad, waarbij vooral de stijging van dat aantal domineert. Volgens het rapport is de dominantie van New York hier ontegensprekelijk, al zullen velen zeggen dat een jaarinkomen van 250.000 dollar in New York niet eens betekent dat je bij de rijken mag worden gerekend.

De factor investeringen moet weergeven waar de rijken hun geld investeren in vastgoed en andere activa. Ook hier is New York de absolute nummer één.

© iStock

Ook in de toekomst zal naar schatting geen enkele stad in het jaar 2022 een hoger bruto binnenlands product (bbp) kunnen voorleggen dan de 'Big Apple'.

De categorie ‘lifestyle’ tenslotte houdt rekening met het aantal en de kwaliteit van hotels en restaurants en met het gemiddeld bedrag dat een bezoeker in de stad besteedt. Hoewel Londen meer vijfsterrenhotels telt en bezoekers meer uitgeven in Melbourne, kan

In de top 20 staan 10 Amerikaanse, 4 Europese en 3 Chinese en 2 Australische steden. Op nummer 5 staat de stadstaat Singapore.

Lees meer

Dit al gelezen?