© Getty Images

"Trump wil deal maken met Mueller"

9 maart 2018

De Amerikaanse president Donald Trump wil het met speciaal-onderzoeker Robert Mueller op een akkoord gooien. De advocaten van Trump dringen aan op een snelle beëindiging van het Rusland-onderzoek, dat door Mueller wordt geleid. Dat onderzoek moet licht werpen op de Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van november 2016. 

Team Trump zou bereid zijn de president door Mueller te laten ondervragen indien deze laatste belooft het onderzoek naar de persoon van Trump zelf maximaal 60 dagen na het interview te beëindigen. Ook zouden de vragen die Mueller mag stellen aan bepaalde beperkingen worden onderworpen. Dat schrijft de Wall Street Journal op basis van bronnen dichtbij het onderzoek.

De advocaten van Trump gaan ervan uit dat Mueller van de president informatie wil bekomen over het ontslag van voormalig FBI-directeur James Comey en voormalig veiligheidsadviseur Michael Flynn. Deze laatste heeft al schuldig gepleit en beloofde met Mueller samen te werken in ruil voor strafvermindering.

De president heeft elke geheime verstandhouding met het Kremlin altijd ontkend en noemt het Rusland-onderzoek ‘een heksenjacht’. Ook Moskou heeft elke inmenging in de Amerikaanse verkiezingen steeds ontkend.

Lees meer

Dit al gelezen?