© ActuaTV/Screenshot

Jong N-VA is "zure reacties" Eric Van Rompuy beu en zwiert zoekertje op tweedehandswebsite

28 februari 2018

Eric Van Rompuy (CD&V) lanceerde gisteren een rechtstreekse aanval op N-VA, maar die laten niet op hun kop zitten. Jong N-VA zette daarom, bij wijze van ludieke actie, een zoekertje voor "het zuur van Eric Van Rompuy" op tweedehands.be. Volgens jong-N-VA kan Van Rompuy alleen commentaar geven, het Kamerlid verwijt N-VA dan weer dat ze Vlaamse thema's misbruikten om aan de macht te komen. 

Eric Van Rompuy (CD&V) is op dreef: de voormalige Zaventemse schepen noemde de N-VA gisteren, naar aanleiding van een VIVES-rapport, een machtspartij, die vooral wat "cinema" opvoert om de Vlaamse kiezers te bedienen, maar in essentie Belgisch is. Volgens Van Rompuy is N-VA, hoewel ze daarvoor een bevoegde minister hebben, niet meer bezig met de Vlaamse zaak en zijn ze dat ook nooit geweest.

Zuur van Van Rompuy

Bij N-VA kunnen ze niet lachen met de commentaar van hun federale coalitiepartner, maar Jong N-VA deed toch een poging om het vuur nog wat op te poken: ze zetten het "zuur van Van Rompuy" op tweedehands.be. Een ludieke actie, maar de tweedehandswebsite haalde het zoekertje al snel offline.

"Mijnheer Van Rompuy komt enkel nog in de pers met zeer zure reacties tegen de N-VA. De consumptie van zoveel zuur is voor niemand gezond", zegt Tomas Roggeman,voorzitter van Jong N-VA. "Dat zorgde gisteren nog voor opnieuw een zure oprisping," klinkt het bij de jongerenafdeling. Erg blij zijn ze duidelijk niet met Van Rompuy. Zijn commentaar ging dan ook over het hart van de Vlaams-nationalisten. Het is trouwens niet de eerste keer dat hij uithaalt naar N-VA, ook Theo Francken en Bart De Wever kregen al persoonlijke kritiek van het Kamerlid.

Vlaamse zaak

Van Rompuy verwees in zijn betoog gisteren specifiek naar de Gordel. Dat jaarlijkse Vlaamse evenement werd in 2012 het Gordelfestival, zonder politieke bijklank. Nochtans is Ben Weyts, die zich momenteel vooral stort op zijn functie als minister van Dierenwelzijn, ook minister van de Vlaamse Rand. Volgens Van Rompuy kan N-VA zo bewijzen dat ze de Vlaamse zaak wél dienen, maar laten ze dat na.

De tekst bij het zoekertje klonk als volgt: "Jong N-VA verkoopt vanaf vandaag symbolisch het overtollige citroenzuur van Eric Van Rompuy." Overigens is de 'zure' kritiek van de CD&V-er volgens de jongeren flink over tijd: kijk maar naar het promotiemateriaal dat bij de actie hoorde:

© Jong-NVA

Lees meer

Dit al gelezen?