© iStock

Tatoeages van buitenlanders zorgen voor problemen in Japanse badhuizen

14 februari 2018

Japanse badhuizen moeten een groot deel van hun inkomsten hebben van buitenlandse toeristen. Maar die brengen de Aziatische uitbaters in moeilijke papieren. Zo hebben veel toeristen een tatoeage, maar wordt bodyart in Japan voornamelijk met criminelen geassocieerd. De aanwezigheid van getatoeëerde lichamen in de badhuizen zou Japanse bezoekers kunnen afschrikken.

In Japan worden tatoeages geassocieerd met gangsters, maar heel wat toeristen die gebruikmaken van de Japanse badhuizen hebben tatoeages en dat geeft soms problemen. Zo bewijzen tatoeages dat je lid bent van een criminele bende. In de badhuizen is het moeilijk om de tekeningen op je lichamen te verbergen, maar toch proberen de uitbaters hun klanten ze te laten verbergen. Soms delen ze speciale pleisters uit om de tatoeages te verbergen, maar voor iemand die er veel heeft is dat geen oplossing.

Dit zorgt voor dilemma’s bij de badhuizen. Steeds vaker hebben toeristen tatoeages en sommige uitbaters weten niet hoe ze met het probleem moeten omgaan en gasten worden dan geweigerd. Maar als de uitbaters van de badhuizen toeristen met veel tatoeages toelaat kan dat door de criminelen als discriminatie worden gezien en ook dat kan problemen veroorzaken voor de uitbaters van de badhuizen.

Lees meer

Dit al gelezen?