© iStock

7 manieren om geld te besparen tijdens je studententijd

14 februari 2018

Ben jij student(e)? Neem het van ons aan, je zit in de plezantste periode van je leven. Alleen is het op financieel vlak voor veel mensen niet de gemakkelijkste tijd. Als dat ook voor jou geldt, hebben we goed nieuws: hier zijn 7 manieren om geld uit te sparen tijdens je studententijd.

1. Eten meenemen van thuis

© iStock

Wie niet op kot zit, kan er alvast voor kiezen om het eten voor overdag mee te nemen van thuis. Ongetwijfeld stouwen je ouders elke week de koelkast bomvol. Ook als je wel op kot zit, kan je misschien nog van catering mama profiteren. Patatjes met groenten voor tijdens de week? Check!

2. Zelf koken

© iStock

Walg je van kant-en-klare maaltijden en studentenrefters en heb je het geld niet om elke dag op restaurant te gaan? Kook dan gewoon lekker zelf. Een vaardigheid voor het leven! Bovendien zal je toekomstige vriend of vriendin er erg blij mee zijn!

3. Shoppen met verstand

© iStock

Laat je niet verleiden door mooie aanbiedingen en solden, maar koop alleen waar je écht behoefte aan hebt. Heb je trouwens al eens gedacht aan tweedehands? Je zou zelfs je cursussen tweedehands kunnen kopen. Zo zou je een enorm geldbedrag kunnen besparen.

4. Sparen via een applicatie

© iStock

Met gratis spaarapplicaties als ‘Moneyou’ heb je met één klik volledig overzicht van je spaarrekening & transacties. Ook is het supersimpel om een extra spaarrekening aan te maken. Zin in een nieuwe fiets of smartphone? Maak via bovenstaande applicatie gebruik van ‘doelsparen’ en ontdek hoeveel je nog moet sparen om je doel te bereiken.

5. De kosten met andere studenten delen

© iStock

Je beseft het misschien niet goed, maar je kan veel kosten gewoon met je medestudenten delen. Denk bijvoorbeeld aan benzinekosten of kosten voor boter, kruiden en olijfolie.

6. Een studentenreis boeken

© iStock

Niets zaliger dan tussen blokperiodes door even stoom af te laten en op vakantie te gaan. En daar hoef je heus geen fortuin aan te spenderen. Heel wat reisorganisaties organiseren specifieke studentenreizen aan democratische tarieven. Het feit dat de bus vaak het vervoersmiddel is op zo’n vakantie en dat je in grote groep reist, zorgt er voor dat de prijs verbazingwekkend laag is.

7. Optimaal profiteren van je studentenkaart

© KULeuven

Zit er een studentenkaart in je portefeuille? Dan kan je wereldwijd op tal van voordelen rekenen. Maak daar optimaal gebruik van, want je kan écht veel geld uitsparen met kortingen.

Lees meer

Dit al gelezen?