© epa

Zo krijg je de oude versie van Snapchat terug, maar dit is waarom je het beter niet doet

14 februari 2018

Paniek bij alle Snapchatgebruikers na de laatste update want die is verwarrend, niet nodig en onoverzichtelijk. Maar er is nu een beetje goed nieuws want je kan die update terugdraaien ... Al is de oplossing maar tijdelijk en eigenlijk niet echt aan te raden.

Snapchat was ooit dé hype bij jongeren, maar de concurrentie van vooral Instagram, eigendom van Facebook, is heel zwaar. De applicatie verliest dan ook gebruikers en de beursgang van moederbedrijf Snap was ook al geen onverdeeld succes.

Het grootste probleem is dat Snapchat er nog steeds niet in slaagt winst te maken. De jeugd is niet het geliefkoosde doelpubliek van adverteerders en te opzichtige reclame schrikt af. Toch besloot Snapchat voor een grondige remake die die adverteerders moet tevreden stellen. Berichten en verhalen van vrienden schoven samen naar links, alle celebs en bedrijven naar rechts.

Oude versie terughalen heeft enkele nadelen

De update kreeg direct heel wat kritiek en iedereen ging dan ook op zoek naar een manier om hem ongedaan te maken. Dat blijkt echter niet zo eenvoudig en heeft enkele serieuze nadelen, maar wij laten de keuze aan jou en tonen je hier hoe je je oude Snapchat terugkrijgt als je dat zou willen.

Wat te doen bij iOS?

  1. Verwijder Snapchat van je iPhone
  2. Ga naar instellingen > iTunes Store en App Store en schakel updates uit
  3. Download Snapchat opnieuw
  4. Klik op 'vergeet wachtwoord' en vul je e-mailadres in
  5. Kies voor 'wachtwoord resetten' via je telefoon en vul de code in
  6. Login met je nieuwe wachtwoord

Nu heb je de oude versie van Snapchat terug. Het bedrijf wijst er wel op dat je de app niet mag 'gedwongen sluiten', via je homeknop. Doe je dat toch dan krijgt je opnieuw de nieuwste versie van Snapchat. Bovendien loop je bij deze procedure het risico om je Memories kwijt te raken, zo waarschuwt Snapchat op Twitter.

Wat te doen bij Android?

Bij Android is het minder eenvoudig om de oude versie van Snapchat terug te krijgen. Daarvoor moet je namelijk op zoek naar de APK (Android Package Kit) van die vorige versie. Die kan je hier en daar online vinden of op een oud Androidtoestel.

Eens die APK op je smartphone staat, verwijder je Snapchat en installeer je de oude versie terug via die APK. Zorg er wel voor dat de mogelijkheid om applicaties die niet uit de Play Store komen, ingeschakeld is in je instellingen.

Vroeg of laat toch overstappen

Ook hier wijst Snapchat erop dat iedereen vroeg of laat toch zal moeten overschakelen op de nieuwste versie omdat de oude niet meer zal ondersteund worden. Hopelijk krijgen we tegen dan een versie met enkele aanpassingen waardoor Snapchat toch opnieuw iets vertrouwder oogt.

Lees meer

Dit al gelezen?