© Getty Images

Op 3 jaar tijd heeft Apple de horlogesector volledig op zijn kop gezet

13 februari 2018

De Watch van het Amerikaanse technologieconcern Apple is niet enkel het best verkochte horloge ter wereld. De slimme polshorloge van Apple wordt nu zelfs meer verkocht dan alle horloges van de volledige Zwitserse uurwerksector samen.

Apple heeft in de laatste drie maandan van 2017 zijn beste kwartaal ooit gehad. Dat blijkt uit schattingen van het marktonderzoeksbureau Canalys. Tussen begin oktober en eind december werden er maar liefst 8 miljoen Apples Watches verkocht. Daardoor komt de totale verkoopaantal voor 2017 op 18 miljoen, wat 54 procent meer is dan het jaar voordien.

Volgens Canalys doet de Apple Watch het vooral goed in de VS, Japan en Australië. In Europa, en met name in Duitsland en Frankrijk, loopt de verkoop van de slimme polshorloges van Apple minder vlot vanwege problemen met telecomoperatoren. Apple rekent in het eerste kwartaal van 2018 vooral op een sterke verkoop in nieuwe markten zoals Singapore en Hong Kong.

Door deze cijfers komt Apple voor de volledige Zwitserse horlogesector te staan. CEO Tim Cook had in september vorig jaar al gezegd dat de Apple Watch in 2016 de tweede meest verkochte horloge ter wereld was. Waarna hij er aan toevoegde “Vandaag is ze nummer 1 in de wereld.” Die uitspraak wordt nu met cijfers bevestigd.

Wat onthouden?

  • Apple is ondanks zijn continue focus op de iPhone nu ook de grote winnaar in de markt voor de zogenaamde wearables.
  • Een Amerikaans techbedrijf is vandaag de grootste horlogeverkoper ter wereld.

Lees meer

Dit al gelezen?