© epa

Tinder is heel populair op Olympische Winterspelen, onder andere bij deze drie Belgische atleten

13 februari 2018

Op de Olympische Winterspelen leven duizenden jonge sportieve atleten enkele weken samen in het olympisch dorp. Dat er dan af en toe al eens wat zin in meer ontstaat, is logisch. En zelfs voor topsporters is Tinder een handige manier om contacten te leggen, zo blijkt uit een verzameling van profielen op de applicatie.

110.000 condooms worden er uitgedeeld tijdens de Olympische Winterspelen in Pyeongchang en dat voor 3.000 sporters. Gemiddeld heeft iedere sporter dus 37,6 condooms ter beschikking. Zelfs als je rekening houdt met de entourage en het feit dat die condooms natuurlijk ook een collectors item zijn, blijft het een indrukwekkend aantal.

Sporters op Tinder

Het is dan ook niet verwonderlijk dat heel wat van die sporters tijdens hun verblijf daar op Tinder zitten. Het fenomeen dook voor het eerst op tijdens de vorige Olympische Winterspelen in Sochi en boomde volledig in 2016 in Rio.

De datingapp speelt er deze keer handig op in door iedereen in het olympisch dorp Tinder Gold te geven. Op die manier hebben ze een onbeperkt aantal likes, vijf super likes en kunnen ze op voorhand zien wie hen leuk vindt en wie niet.

Iedereen swipet in Pyeongchang

Maar ook mensen die niet in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang aanwezig zijn, hopen om olympische liefde te vinden. Wie een betalende account heeft op Tinder kan kiezen om eender waar te swipen en heel wat mensen verplaatsen zich dan ook virtueel naar het olympische dorp.

Tinder merkt sinds de start van de Olympische Winterspelen een stijging van 1.850 procent van het aantal mensen die hun locatie veranderen naar Pyeongchang. Vooral Amerikanen, Zweden en Britten tonen veel interesse in de winteratleten.

Ook drie Belgische deelneemsters op Tinder

De Instagramaccount @tinderpyeongchang hield printscreens bij van alle atleten op Tinder, maar is nu gedeactiveerd. Toch zijn die foto's nog hier en daar te vinden.

In totaal zijn al meer dan 70 sporters gevonden op datingapp en daarbij zitten ook drie Belgische deelneemsters. Al valt natuurlijk nooit met zekerheid te zeggen of die profielen echt zijn of niet.

Elfje Willemsen (33), bobslee

An Vannieuwenhuyse (26), bobslee

Kim Vanreusel (20), alpineskiën

Lees meer

Dit al gelezen?