© EPA

Amerikaanse wapenverkoop stort in na verkiezing Trump: Remington moet faillissement aanvragen

13 februari 2018

De verkiezing van Donald Trump in november 2016 heeft bij wapengek Amerika de vrees weggenomen dat de overheid een strengere wapenwetgeving zal invoeren. De verkoop van wapens is dan ook ingestort. En dat heeft nu gevolgen: Remington Outdoor, een van de meest bekende Amerikaanse producenten van wapens, vraagt het faillissement aan. 

Het bedrijf heeft sinds de verkiezing van Trump te kampen met een scherpe achteruitgang in de verkoop van wapens. Ze hoopt nu via ‘Chapter 11’, wat bij ons de Belgische ‘bescherming tegen schuldeisers’ genoemd wordt, het bedrijf toch nog te redden.

Toen Obama nog president was, steeg de verkoop van wapens kwartaal na kwartaal. Dit was vooral omdat men dacht dat de wapenwetten strenger gingen worden, zo ging iedereen nog snel een wapen kopen. Uiteindelijk gebeurde dit niet.

Het befaamde 'Second Amendment'

Maar de moment dat Trump in het Witte Huis terechtkwam, is de angst voor de verstrengde wetgeving volledig weggevallen. De laatste president is immers een voorstander van het Second Amendment, dat ervoor zorgt dat de Amerikanen een wapen mogen bezitten.

Het luidt als volgt:

‘Aangezien een goed geregelde militie nodig is voor de veiligheid van een vrije staat, zal geen inbreuk worden gemaakt op het recht van het volk om wapens te bezitten en te dragen.“

Lees meer

Dit al gelezen?