© epa

Kinderen Hallyday krijgen niets: waarom ze kansloos zijn voor een Amerikaanse rechtbank

13 februari 2018

Johnny Hallyday, de onlangs overleden Franse zanger van Belgische origine, laat zijn volledige vermogen na aan zijn laatste echtgenote Laeticia Boudou, met wie hij 21 jaar gehuwd was. Zijn kinderen Laura en David, die hij had met respectievelijk actrice Nathalie Baye en zangeres Sylvie Vartan, krijgen niets.

Daar zijn de kinderen van de zanger het echter niet mee eens. Ze kondigden aan dat ze het testament van hun vader gaan aanvechten in de rechtbank van Amerika. Hallyday woonde en stierf in zijn villa in de Franse hoofdstad, maar woonde het grootste deel van het

Laura Smet, die een actrice is, en zanger/autopiloot David Hallyday (op de bovenstaande foto samen met zijn moeder Sylvie Vartan en de president van Frankrijk Emmanuel Macron) gaan samen het testament aanvechten. Ze doen dit omdat het testament ingaat tegen de Franse wetgeving die zegt dat het in zijn geheel onterven van rechtstreekse erfgenamen verboden is.

Wie wel de erfenis van de muzikant zou krijgen, zijn zijn twee geadopteerde kinderen uit Vietnam. We pas nadat zijn vrouw, die 32 jaar jonger is, overlijdt. Die is momenteel 42 jaar.

Dat David en Laura geen voorstander zijn van de derde vrouw van Hallyday, ex-model Laeticia, is zeker geen geheim. De dag nadat de Franse rocker begraven werd, wilden de kinderen absoluut niet aan boord gaan van het vliegtuig dat hen naar het lichaam van de zanger zou brengen op zijn laatste rustplaats op het Antilliaanse eiland Saint-Barthélemy.

© epa

Lees meer

Dit al gelezen?