© Medialaan

Dit nieuwe personage verschijnt vanavond in 'Familie' en krijgt een stevige verhaallijn

12 februari 2018

Nadat het erop leek dat er een ware leegloop aan de gang was bij 'Familie', krijgen we er vanavond een nieuw personage bij. Adams Mensah speelt de Nigeriaanse vluchteling Ayo Buhari. Hij wandelt de Jan en Alleman binnen en zal van daaruit kennismaken met de familie. 

Vanavond komt de actualiteit plots dichtbij op VTM: Adams Mensah zal er vanaf vanavond in Familie gestalte geven aan Ayo Buhari, een Nigeriaanse man die op de vlucht is voor terreurgroep Boko Haram. In de allereerste scène van Ayo zien we hoe hij kennismaakt met Maarten (Michael Vroemans) in de Jan en Alleman, waar hij binnenkomt.

Half-Ghanees

De Familie-rol is meteen de eerste grote in een mainstreamserie voor de 26-jarige danser en acteur Adams Mensah. Mensah staat al even op de planken, maar speelde ook al in verschillende kortfilms. Hij regisseerde en schreef ook zelf de docu Ik Belg, Mijn moeder Ghanees, dat gebaseerd is op zijn eigen ervaringen.

In Familie ruilt Mensah zijn eigen Ghanese roots in voor de Nigeriaanse van Ayo Buhari. Vanavond leert Maarten hem kennen, maar later leert hij ook Benny (Govert Deploige) kennen en dan zal duidelijk worden hoe zwaar het verhaal is dat Ayo met zich meedraagt.

Boko Haram

Voor wie in tijden van Islamitische Staat even vergeten was wat Boko Haram ook alweer was: de groepering streeft in Nigeria een strikte naleving van de sharia na. Zij verbonden zich met IS in 2014 en noemden zichzelf de "West-Afrikaanse broer van IS". Ze kregen veel aandacht nadat ze honderden meisjes tegelijk ontvoerden in 2014. Zij moesten trouwen met leden van Boko Haram. Slechts enkelen onder hen konden ontsnappen. Wat het verhaal van Ayo ook is, het is voor Mensah duidelijk een rol om z'n tanden in te zetten.

Kijk hier naar het eerste fragment met Ayo Buhari (Adams Mensah)

Lees meer

Dit al gelezen?