© GettyImages

Biatlete pakt op Winterspelen uit met 'fabulous' geweer

12 februari 2018

De Olympische Winterspelen zijn afgelopen vrijdag van start gegaan in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Op de biatlon, de discipline die langlaufen combineert met schieten, is er één atlete die opvalt met haar geweer. Want het is een felgekleurd unicorn-geweer.

De Tsjechische Marketa Davidova is een opvallende verschijning op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. De 21-jarige neemt deel aan de biatlon, de olympische discipline waarbij langlaufen gecombineerd wordt met schieten op een projectiel. Maar Davidova schiet niet met een doodgewoon geweer. Nee, dat van haar is een tikkeltje magischer.

"Believe in unicorns"

Dat Marketa van roze en eenhoorns houdt, valt overduidelijk af te lezen van haar Instagramprofiel. In haar omschrijving staat alvast te lezen: "Believe in unicorns!", afgewerkt met een unicorn-emoji.

Maar ook tussen haar foto's toont de 21-jarige atlete geregeld haar liefde voor roze. Zo heeft ze roze zonnebrillen, roze mutsen en roze skistokken, maar op de Olympische Winterspelen is ze duidelijk aan haar pronkstuk toe: een roze unicorn-geweer.

Het geweer is felroze en blauw en heeft een print van eenhoorns en fonkelende sterren. Als opvallende uitrusting kan dat dus tellen.

15de plaats

Maar er moet natuurlijk nog gesport worden ook. Davidova kwam zaterdag in actie op de discipline sprint. Daar haalde ze de 15de plaats. Eerder vandaag nam ze ook deel aan de achtervolging. In die discipline moest de Tsjechische zich tevreden stellen met een 25ste plaats.

Op 17 februari komt ze nogmaals in actie in de massastart. Ze heeft zo dus nog één kans op een medaille op deze Olympische Winterspelen. Maar de medaille voor 'meest fabulous geweer', die heeft ze zeker al op zak.

Bekijk hier (op de tweede foto) het fabulous unicorn-geweer in detail:

Lees meer

Dit al gelezen?