© istock

Duitslands meest onderschatte stad is eigenlijk ideaal om nu naartoe te gaan

1 augustus 2018

Iedereen kent de stad wel of is op de luchthaven geweest, maar heel weinig mensen boeken een reisje naar Frankfurt. De Duitse stad is een beetje ondergewaardeerd, maar eigenlijk echt heel mooi. Als je niet weet wat Frankfurt te bieden heeft, moet je dit even checken. 

Frankfurt is eigenlijk helemaal niet populair om te bezoeken. Meeste mensen reizen door de stad om gewoon ergens anders te geraken. De stad staat ook bekend als 'gateway to Europe'. Vanuit andere continenten reizen mensen meestal via de stad naar Europa. Maar eigenlijk zou een langere stop in Frankfurt helemaal niet zo slecht zijn. Ook niet voor ons Belgen die eens niet zo ver van Duitsland wonen.

Frankfurt is gewoon een mooie stad die je moet bezoeken. Je vindt daar een afwisselende architectuur van moderne glazen torens en traditionele rode baksteenkerken. Een perfecte combinatie van oud en nieuw om honderden foto's van te nemen.

Bruisend

De stad heeft 700.000 inwoners waarvan een groot deel helemaal geen Duitse roots heeft. Hierdoor krijgt kunst, muziek en toneel een duwtje in de rug en heeft de stad meer te bieden. Daarnaast heb je hierdoor ook nog eens verschillende keukens die je kan ontdekken.

Frankfurt is erg aantrekken voor verschillende mensen. Of je nu houdt van shoppen of architectuur, je zal het daar zeker naar je zin hebben. Door de variatie in keukens, gebouwen en cultuur kan je je nooit vervelen in de stad.

's Avonds ga je het daar ook zeker naar je zin hebben. Net zoals Berlijn is Frankfurt een feeststad die nooit slaapt: veel bars en feestlocaties!

Veel geschiedenis en cultuur

Eén van de belangrijkste trekpleisters van de stad is geschiedenis. Denk niet alleen aan de tweede wereldoorlog, maar ook de plaats van belangrijke verkiezingen en kroningen van leiders van het Romeins Rijk die de geschiedenis hebben veranderd. Hierdoor kan je heel wat belangrijke plaatsen gaan bezoeken en heb je elke dag wel iets te doen.

Daarnaast is Duitsland sowieso ook een belangrijke plaats om wat cultuur op te snuiven. In het centrum van Frankfurt vind je bijvoorbeeld het huis van bekende schrijver Johann Wolfgang von Goethe. Daarnaast kan je ook nog heel wat musea bezoeken. Een hele waslijst, maar er zijn er twee die je echt moet doen als je in de stad bent.

Het Staedel Museum is daar één van. Daar hangen werken van bekende kunstenaars zoals Monet, Rembrandt, Van Gogh en Picasso. Daarnaast is het DialogMuseum ook de moeite om eens te bezoeken. Als bezoeker moet je participeren aan een rondleiding van een uur. Je loopt door vier kamers waar je in duisternis het dagelijkse leven, zonder visuele componenten, zult ervaren. Denk maar aan hoe het leven is voor blinden of slechtzienden. Na 60 minuten zal je verrast zijn over het aantal emoties dat je ervaart.

Bekijk hieronder nog enkele beelden van de stad:

© iStock
© iStock
© iStock
© iStock

Zijn we weg?

Lees meer

Dit al gelezen?