© iStock

Mensen krijgen vanaf nu een notificatie als je screenshots maakt van hun Instagram Stories

8 februari 2018

Oh nee! Vanaf nu kan je niet zomaar een screenshot nemen van een verhaal op Instagram. Als je een screenshot neemt, krijgt die persoon blijkbaar een melding. Niet oké Instagram ... Niet oké! 

We zijn het al even gewoon om verhalen op Instagram te posten en dus ook screenshots te nemen van mensen die we volgen. Maar daar moeten wij nu voorzichtiger mee omgaan want Instagram geeft vanaf nu een melding als je een screenshot neemt van een verhaal.

In januari werd al aangekondigd dat er werd getest met deze nieuwe functie. Maar nu ontsnapt niemand eraan en krijg je bij de volgende screenshot een melding van de app: "Volgende keer dat je een schermafbeelding of schermopname maakt, kan de persoon die het verhaal heeft geplaatst dit zien." En je kan niet anders dan akkoord gaan ... Maar hey, vooraleer je die melding krijgt, kan je nog minstens één keer een screenshot nemen zonder iemand het doorheeft. Behalve de vriend(in) naar wie je de screenshot stuurt natuurlijk.

Snapchat voorbijsteken

Ondertussen heeft Instagram heel wat populariteit gewonnen door de storyfunctie toe te voegen. Hierdoor heeft de app zich zelfs populairder gemaakt dan Snapchat. Volgens TechCrunch heeft Instagram Stories dagelijks zo'n 250 miljoen gebruikers en moet Snapchat het maar doen met 166 miljoen.

Snapchat doet er alles aan om terug populair te worden. De applicatie heeft sinds gisteren ook een update met een nieuw ontwerp en een nieuwe indeling. De meeste gebruikers lijken niet gelukkig te zijn met de verandering. Gaan we dan toch meer gebruik maken van Instagram Stories of heeft de feature het nu ook afgedaan door de screenshot notificatie?

Sh*t just got real ...

Lees meer

Dit al gelezen?