© epa

Backstreet Boy Nick Carter nu ook effectief aangeklaagd wegens verkrachting

8 februari 2018

Er is nu ook effectief een officiële aanklacht tegen Nick Carter ingediend wegens verkrachting. De voormalige Backstreet Boy zou Dream-zangeres Melissa Schuman in 2002 hebben aangerand.

Schuman beschuldigde Carter in november al van verkrachting. De politie van Santa Monica bevestigt dat er een aanklacht is. Schuman liet via Twitter weten dat ze "eindelijk doet, wat ze nooit gedacht had meer te kunnen doen".

Shuman zou destijds door de zanger uitgenodigd zijn in zijn appartement en gevraagd zijn om in een andere kamer naar muziek te luisteren. Eenmaal daar begonnen de twee te zoenen, waarop hij haar broek omlaag begon te trekken. "Ik zei dat ik niet verder wilde gaan, maar hij luisterde niet," aldus Shuman, die destijds een relatie had, in haar blog. "Vervolgens dwong hij me tot orale seks, nadat hij dat ook bij mij had gedaan. Ik was bang en hij duldde geen tegenspraak."

Shuman zei dat ze zichzelf "wilde bewaren voor haar aanstaande echtgenoot", waarop Carter antwoordde: "Ik kan je echtgenoot zijn." Volgens Shuman is dat het moment waarop hij haar verkrachtte.

Carter ontkent

Shuman zegt haar manager ingelicht te hebben over het incident, maar die zei haar dat Carters juridische team te sterk was om iets tegenin te brengen. Bovendien zou het haar carrière kunnen schaden als ze naar buiten zou treden met haar verhaal. Shuman werd door haar toenmalige manager trouwens aan Carter gekoppeld, om "eens te praten over een eventuele samenwerking".

Nick Carter zelf ontkende een poosje geleden nog Melissa Schuman ooit verkracht te hebben. Carter zei "geschockeerd" en "verdrietig" te zijn over de beschuldigingen van Schuman. "Melissa heeft me toentertijd geen enkele indicatie gegeven dat wat we aan het doen waren niet wederzijds was", stelde de zanger. "Dit is de eerste keer sinds bijna twee decennia dat ik deze verwijten te horen krijg. Het is in tegenstrijd met hoe ik ben en hoe ik denk over het opzettelijk beschadigen of kwetsen van iemand".

Nick Carter is nu 37, hij was 22 op het moment dat het incident plaatsvond. Melissa Shuman was 18.

Lees meer

Dit al gelezen?