© Disney/Star Wars

'Game of Thrones'-makers gaan nieuwe 'Star Wars'-films maken

7 februari 2018

De showrunners van 'Game of Thrones', David Benioff en D.B. Weiss, zullen een nieuwe 'Star Wars'-reeks maken. Dat werd gisteren bekendgemaakt op de website van 'Star Wars'. De filmreeks van de 'Game of Thrones'-makers zal losstaan van de Skywalker-films en de trilogie van de hand van Rian Johnson, de regisseur van 'The Last Jedi'. 

David Benioff en D.B. Weiss, de makers van Game of Thrones, zullen een eigen Star Wars-filmreeks schrijven en produceren. De reeks zal losstaan van de Skywalker-trilogie, de reeks met de episodes. Ook zal de reeks niets te maken hebben met de aangekondigde trilogie door regisseur Rian Johnson, die verantwoordelijk was voor de meest recente Star Wars-film, The Last Jedi.

"De beste storytellers van het moment"

Lucasfilm, de filmmaatschappij die sinds 2012 onderdeel uitmaakt van Disney, is heel enthousiast over de samenwerking met David Benioff en D.B. Weiss.

"David en Dan horen bij de beste storytellers die tegenwoordig werken", laat Kathleen Kennedy, CEO van Lucasfilm weten in een statement. "Hun talent om gebruik te maken van complexe personages, diepgaande verhalen en een rijkheid aan mythologie, zal baanbrekend zijn en een interessante nieuwe wind door Star Wars laten waaien."

De makers van Game of Thrones zullen dus waarschijnlijk beginnen aan de Star Wars-films zodra Game of Thrones ten einde is. Het laatste seizoen van de populaire HBO-serie zal in 2019 te zien zijn.

David Benioff en D.B. Weiss zijn niet de eerste gedienden van Game of Thrones die de stap naar Star Wars zetten. Want in de laatste twee Star Wars-films van de Skywalker-trilogie, The Force Awakens en The Last Jedi, vertolkte Gwendoline Christie, die we vooral kennen als Brienne of Tarth uit Game of Thrones, de rol van Captain Phasma.

"Altijd van gedroomd"

Benioff en Weiss zijn zelf ook enthousiast over hun nieuwe Star Wars-avontuur. "In de zomer van 1977 reisden we naar een galaxy far, far away en we hebben er sindsdien altijd van gedroomd." Laten ze weten in een gezamenlijk statement. "We zijn vereerd door de kans, een beetje bang van de verantwoordelijkheid maar ook enthousiast om erin te vliegen zodra het laatste seizoen van Game of Thrones afgerond is."

Fans van Game of Thrones hebben zo na het einde van de reeks toch nog iets om naar uit te kijken. Mogen we ons verwachten aan een bloederigere Star Wars?

Lees meer

Dit al gelezen?