© iStock

Dit bedrijf levert levende kreeften in dozen aan huis via Amazon 

7 februari 2018

Campagnevoerders zijn furieus op Amazon omdat ze levende kreeften aan huis leveren. Volgens het bedrijf kunnen de kreeften dagenlang doorbrengen in dozen en overheerlijk aan huis worden geleverd. Oké dan Amazon. Als jij het zegt ...

Het Britse bedrijf Fine Food Specialst verkoopt via Amazon zogenaamde 'overheerlijke kreeften'. Niets mis mee, maar het bedrijf verkoopt het via Amazon en de kreeften worden na enkele dagen pas aan huis geleverd. Voor 42,5 pond (oftewel 47,9 euro) kan je zo'n 'overheerlijke' kreeft bestellen. Mmmh ...

Barbaars

Het winkelend publiek van Amazon is woedend en brandmerkt de onlineshop als "walgelijk" en "barbaars". Als je Canadese kreeft bestelt via de site, wordt het opgestuurd in een doos. Het beest moet dan dagenlang doorbrengen in die doos. Maar hey, Fine Food Specialst geeft wel tips hoe je de kreeft goed moet klaarmaken. Dus alles is in orde! Neen ... duidelijk niet want klanten kunnen hier absoluut niet mee lachen en sluiten zelfs hun account af.

Als je vandaag zo'n kreeft zou bestellen, krijg je die pas na het weekend aan. En dat kan voor velen echt niet door de beugel. Hierdoor opent ook nog eens het debat om kreeften niet levend te koken.

Wel pijn of geen pijn

Meer dan vijftig campagnevoerders en beroemdheden hebben om bescherming gevraagd en willen voorkomen dat kreeften en krabben levend worden gekookt. Volgens Wildlife presentator Chris Packham is er zelfs wetenschappelijk bewijs dat kreeften pijn kunnen voelen.

Volgens voormalig chefkok en oprichter van Fine Food Specialist Drogo Montagu is er geen bewijs dat kreeften pijn konden voelen.

Maar mensen reageren nog steeds fel:

Velen willen ook geen kreeft bestellen

Mensen verwijderen zelfs hun account

En zijn erg verward

Lees meer

Dit al gelezen?