Jamie Dornan en Eddie Redmayne

© epa

Jamie Dornan en Eddie Redmayne waren roommates aan het begin van hun carrière ... maar dat liep niet zo vlot

5 februari 2018

Jamie Dornan en Eddie Redmayne zijn twee van de meest succesvolle acteurs van het moment, maar dat was niet altijd zo. Dat blijkt een hilarische anekdote die Jamie Dornan vertelde in 'The Late Late Show' van James Corden. Aan het begin van hun carrière waren de twee Britse acteurs roommates ... maar ook concurrenten.

Jamie Dornan (35) kennen we tegenwoordig vooral als de knappe Christian Grey in de Fifty Shades-films terwijl Eddie Redmayne (36) zelfs al een Oscar op op zijn schouw heeft staan. Die won hij voor zijn rol in The Theory of Everything, maar tegenwoordig is de acteur vooral bekend als Newt Scamander in Fantastic Beasts.

Toch was het voor niet altijd zo makkelijk als het nu lijkt. In 2008 waren de twee Britten roommates die van de ene auditie naar de andere gingen in de hoop een mooie rol te scoren en dat was niet zo eenvoudig.

"We waren allebei heel wanhopig"

"We waren toen allebei heel wanhopig voor werk, maar we hadden dezelfde manager", vertelt Jamie Dornan over die periode in The Late Late Show aan James Corden. Dat zorgde uiteraard voor veel onderlinge concurrentie.

"Toen we nog maar pas samenwoonden, bracht een koerier een stapel met scripts voor audities ... die voor mij bleken te zijn", vertelt hij. Eddie Redmayne was daar duidelijk niet tevreden mee, maar nog voor hij zijn manager kon bellen, stond er een nieuwe koerier aan de deur ... met dezelfde stapel scripts, deze keer voor hem.

Derde roommate

Wie de rol uiteindelijk kreeg, vertelt Dornan niet, maar dat ze elkaar inspireerden mag duidelijk zijn als je hun carrière bekijkt. De twee Bitten hadden trouwens nog een derde roommate ... Andrew Garfield, die ondertussen ook al een mooie carrière uitbouwde.

Bekijk hier het interview met Jamie Dornan in The Late Late Show:

Lees meer

Dit al gelezen?