© iStock

Doritos brengt chips voor vrouwen op de markt: qua stigmatisering kan dat wel tellen

5 februari 2018

Het klinkt echt te gek voor woorden, maar het merk Doritos zou chips uitbrengen speciaal voor vrouwen. Oké leuk voor Doritos zou je denken, maar de reden achter deze verandering kan je ook apart noemen ... 

PepsiCo, het merk achter Doritos, heeft aangekondigd dat ze vrouwvriendelijke chips gaat lanceren. "Doritos die speciaal ontworpen zijn voor vrouwen", klinkt het. Maar wat is het verschil tussen gewone chips en vrouwvriendelijke chips? En wat is er dan mis met Doritos zoals we ze kennen!?

Blijkbaar zijn gewone Doritos niet vrouwvriendelijk genoeg omdat ze kraken als je ze eet. Daarom wil het bedrijf minder krakende chips op de markt brengen voor vrouwen. Want blijkbaar vinden vrouwen chips die kraken niet oké omdat ze kruimelen en lawaai maken.

Daarnaast dachten ze ook meteen aan een pakketje dat past in je handtas. Oké ... da's misschien wel handig, maar echt niet nodig.

Volgens de Britse Women Equality Party gaan bedrijven die deze vermoeide genderstereotypen in leven houden, zullen blijven afzien van de grootste consumentengroep: vrouwen. Eén van de woordvoerders heeft zelfs aan Britse kranten laten weten dat zij een klacht zullen indienen als ze zo'n zakjes uitbrengen in het Verenigd Koninkrijk.

Want mannen likken hun vingers wel

Volgens de bazen van PepsiCo willen vrouwen geen geknars en ook hun vingers niet likken nadat ze chips hebben gegeten. Vooral in bijzijn van andere mensen. Zij geloven dat mannen dat wel allemaal goed vinden. "Als je kijkt naar de jongemannen die de chips eten, houden ze van hun Doritos, en likken ze hun vingers af met grote vreugde. zegt Indra Nooyi van PepsiCo in een interview met Freakonomics Radio.

"Als ze de bodem bereiken, gieten ze de kleine stukjes chips in hun mond." Dat is inderdaad niet meteen iets dat wij vrouwen in het openbaar willen doen, maar laten we eerlijk zijn ... Als we zin hebben om de restjes te kappen in onze mond, dan doen we dat toch gewoon? Volgens Indra dus niet. "Vrouwen zouden graag hetzelfde doen, maar dat doen ze niet. Ze houden er niet van om te hard te knoeien in het openbaar." Indra gelooft dat vrouwen hun vinger niet likken en we de kleine stukjes niet in de mond giet.

Maar heel wat vrouwen denken daar anders over:

*Eye roll*

Zoiets ja ...

Probleem opgelost? Nope ... eerder één gecreëerd ...

Check, check, dubbelcheck!

Nee hoor ... 't Is echt geen grapje

Of misschien een marketingstunt?

Crispy is toch net lekker!?

Lees meer

Dit al gelezen?