© EPA

Wout Van Aert volgt zichzelf op als wereldkampioen veldrijden

4 februari 2018

Wout Van Aert is opnieuw wereldkampioen veldrijden. Na een indrukwekkende wedstrijd reed hij als eerste helemaal alleen over de streep. Michael Vanthourenhout haalde de tweede plaats en het podium werd vervolledigd door de Nederlander Mathieu Van der Poel. 

Wout Van Aert is er op het Wereldkampioenschap veldrijden in Valkenburg in geslaagd om zichzelf op te volgen. De Vlaming schrijft zo geschiedenis, want maar een handjevol veldrijders zijn er in de geschiedenis in geslaagd om drie keer op rij wereldkampioen te worden.

Wout Van Aert imponeert

Van Aert toonde zich in Valkenburg een maat te groot voor zijn uitdagers. De Kempenaar haalde het met een voorsprong van meer dan 2 minuten op zijn dichtste concurrenten Michael Vanthourenhout en Mathieu Van der Poel.

Alweer een offday voor Van der Poel

Voor de wedstrijd van start ging speculeerde iedereen over de tweestrijd tussen Van Aert en Van der Poel. Van der Poel heeft er namelijk een indrukwekkend seizoen op zitten, terwijl Van Aert zich vaak tevreden moest stellen met een tweede plaats. Vandaag kwam de Nederlander echter een tandje te kort om het te halen van een ijzersterke Wout Van Aert.

Even zag het ernaar uit dat we een volledig Belgisch podium gingen krijgen. Maar in de laatste ronde moest de Belg Toon Aerts dan toch de duimen leggen voor de Nederlander Mathieu Van der Poel.

Lees meer

Dit al gelezen?