© YouTube Voetbal Inside

Nederlandse voetbalanalisten lachen Bo Van Spilbeeck uit, maar de daaropvolgende reacties hadden ze wellicht niet verwacht

3 februari 2018

De transformatie van Bo Van Spilbeeck, de VTM-journalist die zich onlangs outte als transgender, was groot nieuws in ons land. Maar ook in Nederland wordt erover gepraat, al is dat niet altijd even aanvaardend. In het voetbalprogramma 'Voetbal Inside' werd de spot gedreven met Van Spilbeeck. "Iedere gek heeft z'n gebrek", klonk het. Het kon echter op weinig bijval rekenen bij onze noorderburen, die het programma bedolven onder kritiek. 

Net voor een reclameonderbreking in het voetbalrpaatprogramma Voetbal Inside zei voetbalanalist René van der Gijp dat hij een belangrijke aankondiging had. "Ik wil verder als Renate", klonk het bij van der Gijp, die na de reclame plots met een blonde pruik en in vrouwenkleren aan tafel zat.

"Een beetje vreemd"

Zowel analist, en voormalig hoofdredacteur van het voetbalmagazine Voetbal Inside, Johan Derksen als Johan Boskamp konden hun lach niet bedwingen. Later werd er ook serieuzer over de situatie van Bo Van Spilbeeck gepraat en ook dan was de toon niet echt aanvaardend. "Of het niet knap is", vroeg presentator Wilfried Genee zich af. "Neen, dat vind ik niet", antwoordde Derksen. "Het is een beetje vreemd. Maar iedere gek heeft zijn gebrek."

Nederland kon duidelijk niet lachen met de uitlatingen van van der Gijp en co:

Derksen en van der Gijp staan erom bekend wel vaker aangebrande uitspraken te doen

Lees meer

Dit al gelezen?