© iStock

Zoek je handschoenen en muts maar: volgende week toch nog een winterprik

1 februari 2018

Net overwogen om toch maar die tussenseizoensjas aan te trekken? Vergeet het, we zijn echt nog maar net februari, en dat wil zeggen dat het volgende week opnieuw koud-koud-koud wordt. Hoe koud? Wel, we gaan al zeker onder nul, dus zoek je handschoenen en muts. 

Was je alweer aan het dromen van vroege lentedagen, blote benen en zomercocktails? Van dat feestje komt niets in huis, want hoewel het weer de laatste dagen wat milder was, is het wel degelijk nog volop winter. Met temperaturen die richting tien graden gingen, zou je dat niet denken, maar volgende week gaat het steil bergaf.

Echt wárm was het niet.

© Accuweather

Maar de regen maakt het natuurlijk extra koud. Morgen gaan de minimumtemperaturen echt finaal naar het nulpunt en het blijft ook heel nat. Als je fijne plannen had voor het weekend, die niet binnen zijn, cancel ze dan maar: op zaterdag en zondag wordt het echt berekoud. We gaan naar -2 en zelfs -3, dat maakt ook meteen dat de regen die valt, zou kunnen veranderen in winterse sneeuw.

Uiteraard zijn de echte koude temperaturen voor de Ardennen en aan de Duitse grens. Toch mogen we ons ook in het centrum in de handjes wrijven: daar gaan we ook naar min twee graden, toch volgens het KMI. Aan de zee kan wordt het iets warmer, net als in de Kempen, maar aan de kust kan de wind de gevoelstemperatuur sterk doen dalen. Goed inpakken is de boodschap.

© Accuweather

Maar volgens Accuweather wordt het volgende week niet bepaald beter. Met maximumtemperaturen van ... nul graden willen wij permanent een thermos met warme chocomelk in, aan onze outfit toevoegen. Gelukkig wordt het weer het weekend erop weer beter. Tegen dan zijn we alweer zielsgelukkig met minimum nul graden.

Té koud om iets te doen? Gelukkig geeft je dat meteen een excuus om een weekendje op de zetel te hangen met véél te veel chocomelk/Irish coffee en een serietje op Netflix. Graag gedaan.

Zin in eens iets anders?

Dit al gelezen?