© Netflix

De trailer van Mute is er, de nieuwe Netflix-film van de zoon van David Bowie. En het ziet er heel erg Blade Runner-achtig uit

31 januari 2018

Duncan Jones zal altijd wel "de zoon van" blijven, dat heb je als je vader David Bowie was. Desondanks doet hij zijn best om zijn stempel te drukken op een andere tak van de kunsten: de film. Jones regisseerde eerder al Moon (2009), Source Code (2011) en Warcraft (2017). Mute wordt een groots opgezette futuristische thriller en zal vanaf  23 februari op Netflix te zien zijn.

Duncan Jones schreef het script voor Mute al 12 jaar geleden, maar pas nu komt de film er echt. Alexander Skarsgård (Big Little Lies, True Blood), Paul Rudd (Ant-Man) en Justin Theroux (The Leftovers) spelen de hoofdrollen in deze film die zich afspeelt in de bruisende onderwereld van Berlijn anno 2052.

Mute speelt zich af in de nabije toekomst. Daarin is Leo (Alexander Skarsgård) barman en is hij door een trauma in zijn jeugd niet meer in staat om te praten. Dan verdwijnt zijn vriendin, het enige lichtpuntje in Leo's leven. Een stel gehaaide Amerikaanse chirurgen (Paul Rudd en Justin Theroux) zijn de enige terugkerende aanwijzing die Leo kan vinden. Om zijn geliefde terug te krijgen, moet hij zich noodgedwongen onderdompelen in de onderwereld van Berlijn.

Mute wordt ook wel de "spirituele opvolger" van Jones' eerste film Moon (2009) genoemd en Jones heeft zich voor de film flink laten inspireren door Ridley Scotts Blade Runner uit 1982. Moon was destijds een bescheiden hitje en bracht 10 miljoen dollar op.

Lees meer

Dit al gelezen?