Archiefbeeld

Girafje van drie maanden plots overleden in Bellewaerde

30 januari 2018

Het jonge girafje Kundi, dat in oktober 2017 het levenslicht zag in Bellewaerde, is gisteren totaal onverwacht gestorven. Het overlijden van het jonge dier komt hard aan bij de verzorgers, die haar met de fles opgevoed hebben.

De Rothschildgiraf werd op zondag 8 oktober 2017 geboren in Bellewaerde. “Het dier werd door de dierenverzorgers met de fles opgevoed, omdat mama Simone geen interesse toonde in haar jong. De verzorgers hadden de giraf onlangs de naam Kundi gegeven, na de vele inzendingen van bezoekers”, laat het park weten aan VTM Nieuws.

Gebroken poot

De giraf stootte gisteren zijn voederbakje om, schrok zich een bult en brak zijn poot. “Door de complexheid van de breuk kon het girafje niet meer gered worden en werd beslist om het dier te laten inslapen”, zegt Melissa Nollet, dierenarts in Bellewaerde. “Het volledige team had een sterke band met Kundi, die ze de laatste maanden met de beste zorgen hadden omringd.”

Het dier zal worden overgebracht naar de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent voor verder wetenschappelijk onderzoek.

Lees meer

Dit al gelezen?