© Youtube: KFDBelgium

In 'Patser' wordt Bart De Wever hard aangepakt, maar N-VA heeft patserig antwoord klaar ...

25 januari 2018

De nieuwe film 'Patser', van Adil El Arbi en Bilall Fallah, is nog maar net uit en lokt heel wat reactie uit. De film gaat over vier Marokkaanse vrienden in Antwerpen die echte patsers willen worden. Daarnaast wordt in de film ook uitgehaald naar de politie, Marokkanen en de Antwerpse politiek waaronder de N-VA. Maar N-VA heeft hier ook op gereageerd, en de beelden zijn hilarisch.

Adil El Arbi en Bilall Fallah gaan er los over in de nieuwe film Patser. Het doel van Adil en Bilall was om een fun-film te maken, die iets grappiger is dan Black en Image. Maar Patser is duidelijk niet alleen maar plezier maken, want ook de drugsproblematiek in Antwerpen komt aan bod. De twee regisseurs hebben ook nog politieke en sociale kwesties in de film gestoken. Matteo Simoni vertelde eerder ook aan VTM Nieuws dat de film politiek geladen is. "Het is zéker politiek geladen. De stem die Adil en Bilall vertegenwoordigen, is niet die van de N-VA-stemmers."

Adil vertelde in Het Gazet van Antwerpen dat er veel corrupte agenten zitten in Patser, "maar dat betekent niet dat het hele corps corrupt is", klinkt het in de krant. "De meerderheid van de politiemensen is oké, net zoals de meeste Marokkanen gewone, fatsoenlijke burgers zijn. Maar er zijn ook rotte appels", gaat de regisseur verder.

N-VA reageert patserig

Verder heeft het duo het ook over N-VA en de Antwerpse burgemeester, Bart De Wever. De regisseurs hopen dat De Wever naar de film komt kijken. Adil vertelt aan de krant dat de stad Antwerpen hen financieel heeft gesteund en weet welk verhaal de regisseurs vertellen. "We zullen zien wat de burgemeester zegt." De regisseur zegt ook dat Bart De Wever een echte patser is. "Hij en zijn N-VA zijn dé patsers van de politiek. De N-VA is toch de partij die haar eigen ding doet met de middenvinger in de lucht? Zo van: hey gasten, wie is er hier de baas. Hey, wie?", lacht Adil in de krant.

Ondertussen heeft Bart De Wever een reactie klaarliggen voor de makers van Patser. Op het Instagram-account van N-VA is een interessante foto verschenen van de Antwerpse burgemeester in een speciale uitrusting.

Dit al gelezen?