Barbie uit 'Oh Oh Cherso' afgevoerd met loeiende sirenes: huis verzegeld

12 januari 2018

Barbie, de realityster die ons allemaal in de ban hield tijdens haar verschijning in het Griekse Chersonnisos, is opgenomen in het ziekenhuis. Volgens bronnen is de situatie van de 28 jarige vrouw, echte naam Samantha De Jong "zeer ernstig maar stabiel." Haar ex-man sprong intussen op het vliegtuig terug naar Nederland, haar vorige manager zei al eerder dat De Jong "ontspoord was."

Het gaat niet goed met realityster Barbie, de ster die dankzij Oh Oh Cherso acte de présence mocht gaan geven in elke Vlaamse en Nederlandse discotheek en op elke grote fuif. De 28-jarige Nederlandse werd deze ochtend afgevoerd met een ambulance, en de situatie was op dat moment "zeer ernstig." Dat zegt Algemeen Dagblad, die ook met haar ex-man sprak.

Twee kinderen

De politie verzegelde Barbie's huis terwijl zij in het ziekenhuis verbleef, maar het parket zegt verder geen onderzoek meer te doen. Hoewel Barbie intussen al even gescheiden is van haar ex-man, Michael van der Plas, sprong die laatste toch op het vliegtuig naar Nederland. Hij woont momenteel in Spanje, maar is wel de vader van De Jong's twee kinderen, Angelina (6) en Milano (3).

Eerder al had Barbie aangegeven dat het niet goed met haar ging, en ze wees daarvoor met de vinger naar de producenten achter Oh Oh Cherso. "Zij hebben mijn leven laten ontsporen'', zei de Haagse toen. "Er was maar één ding belangrijk: de kijkcijfers. Jarenlang hebben ze me voor de 25.000 euro die ik kreeg als een hoer behandeld. Wilden ze op tv een hysterische Barbie, dan maakten ze me zo overstuur dat ik vanzelf door het lint ging. En als ze een ‘vrolijke Barbie’ wilden, beloofden ze mij hemel en aarde. Ik had jaren geleden moeten kappen.''

Geestelijke hulp nodig

Ook haar ex-manager Jake Hampel was bezorgd: "Toen ik vertrok heb ik tegen Samantha's ouders gezegd dat ze iets van mental coaching nodig heeft. Naar mijn weten heeft ze die geestelijke hulp op eigen verzoek nooit gezocht en kregen", zegt hij daarover. Nog volgens Van Hampel zou haar situatie nu wel degelijk stabiel zijn.

Barbie had net de nieuwe liefde gevonden bij Jordi Ossel, een 29-jarige man die poetst en in de autowereld zit. Hij wou nog geen commentaar geven op de situatie. Wij hopen alvast dat de twee lovebirds binnenkort weer samen op pad kunnen.

Oh Oh ...

Het eerste seizoen van Oh Oh Cherso, waarbij acht Haagse jongeren (allemaal mét bijnaam) naar het Griekse Chersonnisos gestuurd werden om te feesten, werd uitgezonden tussen 2010 en 2011. Nadien gingen de deelnemers nog naar Tirol en veranderde de groepssamenstelling, maar de strapatsen van Sterretje, Jokertje en Barbie staan bij veel jongeren nog op hun netvlies geëtst. In België werd de reeks door 2BE uitgezonden.

Voel je je al oud?

Dit al gelezen?