© iStock

Travel mug gebruiken bij Starbucks? Dat levert je alvast dit voordeel op ...

11 januari 2018

Als jij naar Starbucks gaat om met een beker van het merk te kunnen rondlopen, dan komt dat je binnenkort duur te staan. In Londen loopt een proefproject dat vijf pence per cup aanrekent, om klanten aan te sporen een travel mug te gebruiken. In België zijn er geen gelijkaardige plannen, maar wist je dat je travel mug gebruiken je zelfs geld uitspaart?

Even wachten aan het station, dat staat voor veel pendelaars gelijk aan een rondje Starbucks. Voor anderen is het een verwennerijtje, 't is niet alsof Frappucino's goedkoop zijn. Maar in Londen kost zo'n Frappucino (of élk drankje) binnenkort vijf cent meer. In 25 filialen komt daar namelijk een testproject om de klanten van Starbucks aan te moedigen een herbruikbare tas aan hun barista te geven.

Drie maanden getest

In België komt het project er vooralsnog niet, zegt Dana Van Hullebusch aan onze redactie. "De 5 pence extra cup betalingen zullen in februari starten en worden gedurende 3 maanden in zo'n 25 Londense filialen getest." De taks ving ook wel wat kritiek: is dit niet gewoon een manier van Starbucks om vijf pence extra van hun klanten te vragen en die in hun zak te steken?

Nee, zo blijkt, want dat geld gaat niet rechtstreeks naar Starbucks. "Het extra geld dat hiermee wordt ingezameld wordt gedoneerd aan een goed doel voor het milieu, om een onderzoek naar consumentengedrag te financieren en dit zal ons helpen onze strategie verder te ontwikkelen. Momenteel weten we niet of dit een langetermijnstrategie is."

Dertig cent korting

Nog geen vijf cent extra betalen bij ons, dus. Maar Van Hullebusch vertelt ons wel wat de Belgische strategie is om mensen meer herbruikbarre cups te laten gebruiken. "In België krijgen onze klanten altijd een korting van 30 cent als zij met een herbruikbare beker, al dan niet van Starbucks komen." Da's een behoorlijk voordeel. Mag je gewoon je travel mug niet vergeten. Al verkopen ze die natuurlijk ook in Starbucks.

Mocht je nog ecologische redenen zoeken om je papieren beker terug te geven: in het Verenigd Koninkrijk alleen al worden er zeven miljoen bekers per dag weggegooid. In België zijn dat er aanzienlijk minder, maar als we die allemaal zouden vervangen door travel mugs, dat zou toch al wat schelen, nee?

Lees meer

Dit al gelezen?