© ABC

Krijgt ook 'Lost' een reboot? Zender ontkent, maar showrunner zou het graag zien gebeuren

10 januari 2018

'Twin Peaks', 'Will and Grace', 'Prison Break', ... Het lijstje met recente reboots is lang. En als er over reboots wordt gepraat, dan is één naam nooit ver weg. 'Lost' kende doorheen de reeks enorm veel succes, maar toch ontgoochelde het einde vele kijkers. Het ideale recept voor een reboot zou je denken? Zender ABC ontkent al plannen te hebben, maar een van de showrunners zou het toch graag zien gebeuren.

Lost-kijkers kunnen veelal worden ingedeeld in twee soorten: zij die (onvoorwaardelijk) van de serie houden en zij die het einde zo teleurstellend vonden dat het de geniale eerste seizoenen volledig teniet doet. Dat Lost een enorm succes was, valt echter niet te ontkennen. Door de vele mysteries, waarvan het overgrote deel onbeantwoord bleven, werd de show niet alleen een ware internetsensatie maar leent het zich ook perfect tot een reboot.

De 'Zou het niet enorm leuk zijn als ...'-lijst

Zender ABC, die ook de originele reeks uitzond, bekent zelfs over een vervolg te hebben gedacht maar ontkent concrete plannen. "We hebben er nog geen officiële discussies over gehad", stelt ABC-baas Channing Dungey. Het is eerder iets dat op de 'Zou het niet enorm leuk zijn als ...'-lijst staat, maar momenteel meer niet."

De geruchten zijn ook niet zomaar ontstaan. Co-showrunner Damon Lindelof, die ondertussen ook veel lof kreeg voor zijn serie The Leftovers, stak zelf eerder al de lont aan het vuur door te zeggen dat hij een revival wel zou zien zitten. "Het zou enorm leuk zijn mocht er een nieuwe incarnatie van Lost komen", gaf die in een interview met TVLine vorig jaar al toe. "Al hoop ik wel dat, als het ooit gebeurt, de personages van de originele show niet gewoon in de nieuwe worden geplaatst. Omdat we er zo hard aan hebben gewerkt om de show af te ronden en de overlevenden een mooi einde te geven."

"Dat zou frustrerend zijn"

Maar Lindelof is wel "heel benieuwd" en "enthousiast" over een mogelijk nieuwe serie die verder bouwt op de mythologie die hij en zijn collega Carlton Cuse hebben opgestart met de originele Lost-reeks. Al wil hij niet meteen zelf meewerken aan dat potentiële nieuwe project. "Nogmaals," legt hij uit, "we hebben zo hard gewerkt om het verhaal af te sluiten. Om nu dan te zeggen 'Wel, het was niet het echte einde', dat zou frustrerend zijn."

Lees meer

Dit al gelezen?