© Instagram

Nieuwe trend: 'Blue matcha'. Het staat goed op je Instagram, maar is dat wel gezond?

6 januari 2018

Als je regelmatig scrolt op Instagram, ben je ongetwijfeld al 'Blue Matcha' tegengekomen. Nee? Nog nooit!? Geen probleem. Wij leggen het even uit. Blauwe matcha is een blauw (Duh!) poeder die je in thee, sapjes en smoothies kan doen. Hierdoor krijgt je post waarschijnlijk 50 likes meer en heb je al een nieuwigheid uitgeprobeerd in 2018. Maar uhm, één vraagje ... Is zo'n poeder wel gezond? 

We kennen allemaal groene matcha dat bestaat uit bladeren van groene thee en boordevol antioxidanten zit. Het goedje zorgt voor een beter metabolisme, heeft anti-verouderingsvoordelen en nog veel meer. Maar buiten de naam heeft groene matcha eigenlijk niet veel gemeen met de blauwe ...

Geen groene thee

Zoals we al eerder hebben vermeld, wordt groene matcha gemaakt van groene theebladeren. Maar de blauwe versie heeft niet veel meer te maken met groene thee. Blauw matchapoeder wordt blijkbaar gemaakt van gedroogde kittelbloem, een blauwe kruidachtige plant.

Volgens gezondheidswebsite Health.com mist blauwe matcha de antioxidanten en cafeïne die de traditionele groene matcha wel kan bieden.

#Relaxfie

Oké het heeft niet evenveel voordelen als groene matcha, maar dat betekent niet dat het goedje slecht voor je is. Blijkbaar zou de plant ervoor zorgen dat je geheugen betert en je stress verminderen. Dus dat betekent dan een selfie met je blauwe smoothie op je Instagram! #Relaxfie

Hoe dan ook, er is helemaal niets mis met blauwe matcha. Het poeder heeft zo zijn voordelen en bezorgt je ook nog wat extra likes en misschien zelfs volgers.

Nog niet overtuigd? Check deze foto's eens:

Lees meer

Dit al gelezen?