© YouTube

Hadise is te pikant voor Turkse tv: zenders moeten boete betalen

6 januari 2018

Hadise heeft een nieuwe videoclip, maar die is behoorlijk pikant volgens de Turkse overheid. Zij hebben daarom een aantal tv-zenders die de clip op een te vroeg uur hebben uitgezonden, beboet. Er hadden ouders klacht ingediend nadat hun kinderen de videoclip hadden gezien.

Hadise, de Turks-Belgische zangeres die in een ver verleden bekend raakte door haar deelname aan het Vlaamse tv-programma 'Idool', is razend populair in Turkije. Haar nieuwste videoclip werd echter "te pikant" bevonden door de RTUK. Dat is de Turkse overheidsinstantie die instaat voor de regulering van de media. De videoclip werd volgens RTUK op enkele televisiezenders op een te vroeg uur uitgezonden, waardoor ook kinderen konden zien hoe Hadise enkele intieme scènes speelt met haar mannelijke tegenspeler in de videoclip.

"De clip is bijna net zo pikant als een erotische film en we hebben daarover klachten gekregen van ouders", zegt de regulator daarover volgens het Nieuwsblad. Daarom heeft de instantie de tv-zenders een boete opgelegd die tot twee procent van de advertentie-inkomsten zou kosten.

Het nummer Sifir Tolerans (dat betekent 'nultolerantie') is alvast nog steeds razend populair: de videoclip werd op YouTube al meer dan 58 miljoen keer bekeken.

Kijk hier zelf naar de 'pikante' video:

Lees meer

Dit al gelezen?