'Rick and Morty'-schrijvers "nemen hun tijd": seizoen 4 komt pas in 2019

5 januari 2018

"Ik ben echt gechoqueerd dat het zo lang duurt", stelt een schrijver van het intussen tot cultserie uitgegroeide 'Rick and Morty'. "Het zou me verbazen, mocht het vierde seizoen voor 2019 op tv komen." Fans van de absurde sci-fi-animatiereeks zullen dus weer even moeten wachten op een nieuw seizoen, al zijn we dat ondertussen wel gewoon geworden. 

Elk seizoen je niveau nog wat omhoog krikken, het is maar weinig series gegeven. Maar de absurde animatieserie Rick and Morty slaagde er met seizoen drie toch maar weer in beter te doen dan de voorbije seizoenen.

Kijkcijferrecord

De serie van Adult Swim, die bij ons op Netflix te zien is, groeide intussen uit tot een ware cultserie, maar op een volgend seizoen zal het toch even wachten zijn. Dat vertelde schrijver Ryan Ridley in een interview met The Detroit Cast. Hij uitte er zijn frustratie over de trage manier van werken.

Rick & Morty zorgde voor absolute kijkcijferrecords voor zender Adult Swim, en dus leek de aankondiging voor een vierde seizoen maar een formaliteit. Echt officieel werd dat nog niet bevestigd, maar showrunner Dan Harmon liet wel al vallen plannen te hebben voor een nieuw seizoen. Al zal dat nog een tijdje op zich laten wachten, want de schrijvers zijn zelfs nog niet samengekomen om aan nieuwe afleveringen te beginnen.

"They need to get their shit together, and put it in a backpack"

"Ik ben echt gechoqueerd dat het zo lang duurt", reageert Ridley. "Ze nemen echt hun tijd. Ik heb het nooit begrepen waarom ze de show niet gewoon sneller maken. Ik begrijp het niet. Het is helemaal niet logisch. Al zullen ze wel hun redenen hebben."

Dat het vierde seizoen er komt, is volgens de schrijver zo goed als zeker. Maar dat zal dan niet meer voor 2018 zijn. "Ik weet hoe lang het duurt om te schrijven, laat staan het te animeren", legt hij uit. "Het zou me verbazen, mocht het vierde seizoen op tv komen voor 2019 ... of zelfs voor het einde van 2019." Nog even wachten dus. Al zijn de fans van Rick and Morty het ondertussen wel al gewend. Ook op het derde seizoen moesten ze twee jaar wachten.

"They should get their shit together, and put it in a backpack", grapte Ridley nog, waarmee hij verwijst naar een iconische uitspraak uit de serie.

© Giphy

Kunnen we niet gewoon naar een dimensie gaan waar het nieuwe seizoen wel al uit is?

Lees meer

Dit al gelezen?