© epa

Hollywood richt fonds op voor #MeToo-slachtoffers

1 januari 2018

Meer dan 300 mensen die actief zijn in Hollywood hebben vandaag het project 'Time's Up' gelanceerd. Het project bestaat onder meer uit een fonds waarmee slachtoffers hun gerechtskosten zullen kunnen betalen.

Time's Up. Met dat project pakken 300 actrices, scenaristen en scenarioschrijvers uit. Het project omvat een fonds waarvan slachtoffers van seksuele intimidatie gebruik kunnen maken om hun gerechtskosten kunnen betalen.

De oprichters van het project willen met hun project mensen die een slecht betaalde jobs hebben. Mensen met minder financiƫle mogelijkheden gaan ook vaak geen klacht indienen tegen daders van seksuele intimidatie of misbruik, omdat de gerechtskosten vaak onbetaalbaar zijn. Time's Up roept ook op aan de media om meer aandacht te besteden aan seksueel misbruik 'in domeinen en regio's die minder glamoureus zijn dan de cinema', zo schrijft De Standaard.

De mensen achter het project willen graag 15 miljoen dollar binnenhalen en de teller staat ondertussen al op meer dan 13 miljoen dollar.

Onder andere Meryl Streep, Natalie Portman, Ashley Judd en Cate Blanchett zijn meegestapt in het project. Een aantal onder hen zijn zelf slachtoffer geworden van seksueel ongepast gedrag door Hollywoodmagnaat Harvey Weinstein.

Lees meer

Dit al gelezen?