© newsmonkey

De Wever steunt Francken: "Altijd in de rol van harteloos en kil monster, maar hij is heel emotioneel"

28 december 2017

In onze dagelijkse vragenronde aan de Vlaamse partijvoorzitters vroegen we deze week ook welke politici volgens hen het grootste hart hebben in België. N-VA-voorzitter Bart De Wever reageerde met een opmerkelijke naam. "Ik denk op deze dag vooral aan Theo Francken", zei hij. "Hij is een heel emotionele mens die zich de dingen ook allemaal geweldig aantrekt."

Theo Francken (N-VA) kwam onlangs in opspraak over de repatriëring van Soedanese migranten, die bij hun terugkeer gefolterd zouden zijn geweest door het Soedanese regime. Die zaak viel de staatssecretaris voor Asiel en Migratie blijkbaar zwaar, en dus wou z'n partijvoorzitter Bart De Wever hem in onze dagelijkse vragenronde (zie video onderaan) deze week een hart onder de riem steken.

"Harteloos en kil monster"

Wie er het grootste hart heeft in de Belgische politiek? "Ik denk op deze dag vooral aan Theo Francken, omdat die altijd in de rol wordt gezet van harteloos en kil monster. Zeker nu ook weer met die zaak over de Soedanezen", antwoordde De Wever. "Terwijl ik weet dat hij eigenlijk een heel emotionele mens is, die zich die dingen ook allemaal geweldig aantrekt."

De Wever moet naar eigen zeggen dan ook meermaals inpraten op z'n staatssecretaris: "Ik moet hem bijna voortdurend zeggen: 'Theo, trek u dat zo fel niet aan en laat u niet meeslepen door emoties'." Toch een heel ander beeld dan wat we van de, vooral op Twitter, vaak felle politicus gewend zijn.

Wie heeft er volgens de andere partijvoorzitters het grootste hart in de Belgische politiek? Bekijk hieronder de volledige vragenronde:

Lees meer

Dit al gelezen?