© Istock

Getest: Plantronics RIG 800HS headset: een hoofdtelefoon voor fervente gamers

28 december 2017

Wie vaak gamet, en zeker wie online spelletjes speelt, kent het nut van een goede headset. Dit najaar kwam Plantronics met een nieuwe lijn hoofdtelefoons, en wij hebben het meest gespecialiseerde exemplaar aan een test onderworpen.

De Plantronics RIG 800HS is een vrij duur model, maar beschikt over de beste eigenschappen van de volledige lijn. Om te beginnen ondersteunt hij heldere audio, ook in Dolby Atmos. Je kan die audio overigens ook perfect naar eigen smaak afstemmen. Zo is er een knopje om de balans tussen geluid uit de game en die uit chat naar hartenwens in te stellen. Je kiest voorts zelf of de nadruk moet liggen op hogere tonen, bass of stemgeluid.

Batterij

Wie urenlang online gamet, kent het andere probleem dat headsets som met zich meebrengen: een batterij die het nogal snel begeeft. Dit model zou zo'n 24 uur moeten meegaan, en dus kan je heel wat lange multiplayercampagnes zorgeloos aanvatten.

Ook qua design ziet de hoofdtelefoon er erg mooi uit. Gebruik je de microfoon niet, dan hoeft die daar niet in de weg te hangen. Je klapt hem gewoon dicht of uit. De hele headset is ook zo licht als een veertje.

Voor de echte gamers

De RIG 800HS is misschien het meest geschikt voor de meest serieuze gamers. Dat verklaart ook de hogere prijs, want hij kost zo'n 160 euro. De HD- en de LX-versies zijn nog een paar euro duurder.

Net daarom is er een hele lijn beschikbaar, zodat iedere gamer een hoofdtelefoon naar wens kan vinden. De RIG 600 is bijvoorbeeld ook uitermate geschikt om naast gamen te gebruiken voor het beluisteren van muziek. Al blijft gamen natuurlijk wel het uitgangspunt, met iets minder uitgebreide kwaliteiten dan het 800-model. Hij kost dan ook maar de helft van de prijs: ongeveer 83 euro.

Goedkopere modellen

En dan zijn er nog een paar andere minder dure modellen. De RIG 400 komt in een versie voor Playstation 4 (400HS Atmos) en eentje voor Xbox One (400HX Atmos). Deze heb je al voor ongeveer 60 euro. Voor nog wat minder geld is er tot slot de RIG 100-reeks. Daar is het HS-model bedoeld voor PS4, en het HX-model voor Xbox One en PC. Dit is met zo'n 35 euro de goedkoopste headset. Uiteraard zijn de kwaliteiten eerder beperkt en gebruik je deze vooral om te chatten. Desalniettemin beschikt ook deze headset over nieuwe snufjes, en je zou ze ook op je smartphone moeten kunnen aansluiten.

Lees meer

Dit al gelezen?