© Planckendael

Nieuwe olifant geboren in Planckendael en je mag mee de naam kiezen

26 december 2017

In de olifantentempel van Planckendael is een echte kerstbaby geboren. Olifant May Tagu beviel daar op 25 december, iets na de middag, van een dochtertje. De dierentuin is nu op zoek naar een naam voor het nichtje van Kai-Mook, en daar mag het publiek over mee beslissen. 

Kai-Mook mag dan wel de bekendste olifant zijn van Planckendael, en misschien heel België, maar er zijn er nog heel wat andere. En sinds kerstdag mogen we daar nog eentje bij rekenen, want May Tagu, de zus van Kai-Mook, beviel om 13.03 u van een dochtertje.

Gezond en wel

May Tagu heeft er een lange zwangerschap opzitten. Ze droeg haar dochtertje niet minder dan 629 dagen. Dat is echter niet abnormaal voor olifanten en meer specifiek de Aziatische olifant, die draagtijden tussen de 18 en 22 maanden heeft.

Met de geboorte van het nieuwe, gezonde, olifantje slaakte de hele zoo een zucht van opluchting. In 2015 beviel mama May Tagu al van een eerste baby, Baby Q, maar die overleed kort na de geboorte. De nieuwe baby is nu echter helemaal gezond en wel. En ook de relatie tussen mama May Tagu en haar dochter loopt perfect.

Olifantenbabyboom

Planckendael mag zich trouwens opmaken voor een ware olifantenbabyboom. Want ook Kai-Mook en Phyo Phyo, respectievelijk de zus en de mama van May Tagu, verwachten binnenkort ook een baby'tje.

De drie vrouwtjesolifanten raakten alle drie redelijk snel na elkaar zwanger van stier Chang, die ondertussen al naar een zoo in Kopenhagen verhuisde. Zijn job zat er duidelijk op.

Suki, Sumalee of Sawadee

De zoo zoekt echter wel nog naar een naam voor het nieuwe olifantje, en daar mogen wij bij helpen. Het olifantje kwam dus nog net in 2017 ter wereld en daardoor zal haar naam moeten beginnen met een S. We krijgen de keuze uit drie namen: Suki (wat 'geliefde' betekent), Sumalee ('beeldschone bloem') en Sawadee ('goeiedag'). Stemmen kan je door op onderstaande video op de 'i' te klikken.

Bekijk hieronder de eerste beelden van het nieuwe olifantenbaby'tje en bepaal mee hoe het zal heten:

Vacature

Vind jij het nieuwe olifantje ook zo enorm schattig? Dan is de job van olifantenverzorger misschien wel iets voor jou. Door het nieuwe olifantje, en de twee die er nog zitten aan te komen, is Planckendael (net zoals de Zoo van Antwerpen) op zoek naar nieuwe olifantenverzorgers. Jij zou dus in de toekomst zomaar het nieuwe olifantenbaby'tje kunnen gaan verzorgen!

Lees meer

Dit al gelezen?