© EPA

Vacature op Buckingham Palace, maar voor het geld moet je alvast niet voor The Queen gaan werken

21 december 2017

Heb je altijd al in een paleis willen werken? Dan is vandaag jouw geluksdag want The Queen van Engeland zoekt nog iemand om haar team te vervoegen. Kan jij lekkere maaltijden koken en een een royaal diner verzorgen? Dan heb je eigenlijk echt je droomjob gevonden. Enige nadeel: voor het geld moet je het niet doen ...

Wie wil werken voor The Queen of England? Het paleis zoekt namelijk een nieuwe chef-kok die lekkere maaltijden kan klaarmaken voor het Engelse koningshuis. Maar de koningin wil toch niet veel geld uitgeven aan haar hulpje want ze betaalt slechts 20.604 pond (23.184 euro) per jaar. Dat is zo'n 1.932 euro per maand dus je zal er niet meteen rijk van worden. Maar ook daar heeft The Queen aan gedacht.

Wonen in Buckingham Palace

De nieuwe chef-kok zou 5 dagen per week in de keuken moeten staan. Daarnaast moet je ook je adres even wijzigen want je zou dan moeten verhuizen naar Londen om in te trekken in Buckingham Palace. Je moet niet altijd in het paleis blijven, want af en toe moet je even reizen naar andere koninklijke residenties om daar lekker te koken.

Het handige is wel dat je in het paleis kan eten en je eigen koelkast niet hoeft aan te vullen. Je lage loon is dan toch minder erg! Daarnaast krijgt de nieuwe kok van The Queen ook nog eens vakantiegeld voor 33 dagen.

Fancy vacature

De vacature op de koninklijke website zegt dat dit geen dagelijkse vacature is als kok. "Je zal in onze ultramoderne keukens klassieke en hedendaagse menu's klaarmaken voor verschillende evenementen, waarbij je essentiële vaardigheden leert die een springplank vormen voor een geweldige carrière", luidt het in de vacature. "Je zou recepties, staatsdiners en personeelslunches moeten klaarmaken", wat niet echt makkelijk lijkt ...

Net als het paleis, klinkt de vacature ook heel erg fancy en is niet iedereen even geschikt voor het paleis. "Zoals je waarschijnlijk verwacht, zijn de normen hier uitzonderlijk hoog en is het elke dag druk." Je moet een ambitieuze en gekwalificeerde chef-kok zijn om te mogen werken in de royale keuken. Ervaring is natuurlijk ook heel erg belangrijk en liefst van al in een eersteklas keuken. Maar het allerbelangrijkste voor de royale keuken is je enthousiasme in de keuken.

Royal topteam

Als lid van een hechte team, moet je lekkere maaltijden leveren volgens de allerhoogste normen. "Door te werken met hoogwaardige ingrediënten en zeer kundige collega's, moet je specifieke technische vaardigheden ontwikkelen die de keuken doen draaien." Maar in de keuken krijg je voldoende training om te groeien in jouw rol dus word je zelfs een nog betere kok.

Lees meer

Dit al gelezen?