© istock

Verregaand? In deze school moeten kinderen die met de auto komen langer in de klas blijven na de bel

13 december 2017

Leerlingen van basisschool de Verrekijker in Bekkevoort, die met de auto naar school komen, moeten na de schoolbel langer in de klas blijven zitten. Zo hoopt het gemeentebestuur leerlingen te stimuleren om met de fiets te komen.

De achteringang van de school wordt veiliger ingericht en kinderen die toch met de auto komen, moeten langer in de klas blijven. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Op die manier hoopt basisschool de Verrekijker in Bekkevoort leerlingen aan te zetten om met de fiets naar school te komen. Volgens schepen van Onderwijs Benny Reviers (sp.a) woont “70 procent van de leerlingen op maximaal twee kilometer afstand van de school. We werken aan een half verharde trage fietsroute die door de wijken met jongere kinderen slingert. De meeste leerlingen zullen via die verbinding veilig in de school geraken.”

Aan het einde van de schooldag mogen de leerlingen, die met de bus of met de fiets zijn, als eerste de klas verlaten. Pas daarna mogen de kinderen, die met de wagen opgehaald worden door hun (groot)ouders, naar buiten.

Nog geen octopuspaal

De regel kadert in een reeks maatregel om het verkeer in de regio veiliger te maken voor kinderen. Zo wil Reviers ook een nieuwe fietsenstalling bouwen aan de school. Ook in de klas zal er gewerkt worden rond mobiliteit en verkeersveiligheid. De provincie Vlaams-Brabant steunt het project met een subsidie van 50.000 euro.

In Bekkevoort is dat blijkbaar nodig, want er stond nog niet eens een octopuspaal aan de school. “We gaan octopuspalen plaatsen aan de achteringang”, zegt Reviers. “Op die manier wordt het duidelijk dat er een school is. De palen werken ook versmallend en zullen de snelheid dus verlagen. Er komen ook opvallend gekleurde markeringen op de rijweg. In de onmiddellijke omgeving van de school komt een parkeerverbod.”

Lees meer

Dit al gelezen?