© EPA

Hallucinante beelden uit Californië: door deze vuurzee moesten mensen ... naar hun werk pendelen

7 december 2017

In de Amerikaanse staat Californië woeden hevige bosbranden. De omvang van de vuurzee bedraagt ondertussen meer dan 360 km², bijna dubbel zo groot als de stad Antwerpen. Op sociale media circuleren beelden van tijdens de ochtendspits en die zijn werkelijk hallucinant. 

Een kilometerslange vlammenzee langs de autostrade, het lijkt een beeld uit een apocalyptische film, maar het is de realiteit voor de inwoners van Californië in de Verenigde Staten. Daar woeden momenteel bosbranden die gezien kunnen worden als de hevigste ooit. Honderden huizen zijn reeds in vlammen opgegaan en zo'n 200.000 mensen hebben het advies gekregen om hun woning te verlaten.

Niemand blijft gespaard

Onder de geëvacueerden zitten ook verschillende celebrities, aangezien het vuur zich aan het verspreiden is richting de bij de rijke Amerikanen populaire wijk Bel Air. Zo is de wijngaard van mediamagnaat Rupert Murdoch al volledig afgebrand en heeft Lionel Richie z'n concert in Las Vegas afgezegd om zijn familie bij te staan bij de evacuatie.

Het is niet de eerste keer dat Californië geteisterd wordt door bosbranden. In oktober, nog geen twee maanden geleden, werden zo'n 10.000 gebouwen verwoest en lieten veertig mensen het leven.

De beelden uit Californië lijken recht uit een apocalyptische film te komen:

Maar dit zijn gewoon mensen die naar hun werk rijden:

De branden zorgen voor indrukwekkende beelden, maar het is natuurlijk levensgevaarlijk:

De beelden vanop de autosnelweg zijn hallucinant:

Dit is geen scène uit een rampenfilm, maar het zijn beelden van de ochtendspits:

Bekijk hier ook hoe een man een konijntje redt uit de vlammenzee:

Lees meer

Dit al gelezen?