© VRT

'Thuis' verliest heel wat belangrijke personages, maar komen er ook nieuwe?

6 december 2017

Fans van 'Thuis' kregen gisteren nog maar eens een shock te verwerken toen uitlekte dat ook Luc Bomans en Mayra de reeks zullen verlaten. Met ook al het vertrek van Renzo en Charité dat op komst is, dreigt er een leegloop in 'Thuis'. "In soaps is er altijd veel verandering als het gaat over personages", zegt producer Hans Roggen in een reactie aan newsmonkey.

Dat Thuis geen schrik heeft om belangrijke personages uit te schrijven, is geen nieuws meer. Dit seizoen zagen de kijkers al Marieke (Annelies Boel) sterven, Julia (Myriam Bronzwaar) opgenomen worden en Jessica (Ditte Jaspers) weglopen.

Een van de laatste anciens

En binnenkort vertrekken ook Renzo (Frank Van Erum), Charité (Aïssatou Diop), Mayra (Muriel Bats) en Luc (Mark Willems) uit de reeks. Vooral die laatste is opmerkelijk want Luc Bomans is een van de laatste overblijvers van de originele cast en doet al sinds 1996 mee in Thuis.

Maar de laatste 2 seizoen was de rol van Luc een beetje uitgespeeld. Sinds het einde van seizoen 20 zit hij namelijk in een rolstoel met hersenbeschadiging. "En daar zit mijn personage nog altijd", zegt acteur Mark Willems in HLN.

Hij zou aan de makers van Thuis hebben gevraagd om Luc te laten revalideren, maar die zagen dat niet zitten. "Zij vonden Luc veel interessanter als andersvalide. Maar nu haal ik wel mijn gelijk. We zijn meer dan twee jaar later en er zit geen enkele evolutie meer in mijn personage", besluit Mark Willems.

Komen er nieuwe personages?

Bij Thuis vinden ze het vooral jammer dat het nieuws over de vertrekkende personages de laatste tijd altijd te vroeg uitlekt. "Wij denken altijd aan de kijkers en die willen liefst verrast worden tijdens het kijken", zegt producer Hans Roggen tegen newsmonkey. "Maar voorkomen dat zoiets uitlekt is tegenwoordig bijna onmogelijk."

Wanneer de vele vertrekkende personage exact de soap zullen verlaten, wil hij dan ook niet zeggen. Ook over eventuele nieuwkomers blijft Hans Roggen op de vlakte. "Het is eigen aan soaps dat er heel veel personages in meedoen en dat er op die manier ook altijd veel roulatie is van acteurs", legt hij uit. Toch lijkt het zeer waarschijnlijk dat we de komende maanden nieuwkomers leren kennen.

Lees meer

Dit al gelezen?