© VRT

Verdwijnen deze twee belangrijke personages ook uit 'Thuis'?

5 december 2017

Er wordt blijkbaar opgekuist bij 'Thuis': een winterschoonmaak waarbij, dat wisten we al, Frank Van Erum en Aïssatou Diop uit de reeks worden geschreven. Maar nu zouden ook twee andere, iconische personages niet meer 'Thuis' mogen komen, en het zijn niet de minste. 

Thuis zonder Luc Bomans? Volgens het weekblad Primo verdwijnt het personage van Mark Willems binnenkort uit Vlaanderens bekendste huiskamers. En dat is niet alles, ook Muriel Bats, die Mayra speelde, zou uit de reeks worden geschreven. Dat lijkt deel van een opruimoperatie die het schrijversteam van Thuis aan het doorvoeren is.

Verder zonder Bomans

Muriel Bats zou van de makers zelf te horen gekregen hebben dat er geen ruimte meer is voor haar personage. Of dat een tijdelijke oplossing voor een tijdelijk probleem is, is ook helemaal nog niet duidelijk. Maar terwijl Bats nog maar enkele jaren bij Thuis zit, kunnen we ons één van de beste soaps van België gewoon niet voorstellen zonder Luc Bomans.

Toch zou die laatste zélf gevraagd hebben om Luc andere horizonten te laten verkennen. Het personage van Mark Willems zit al enkele jaren in een rolstoel, en dat geeft weinig uitdagingen. Dus zou hij liever de eer aan zichzelf houden. Hoe de personages uit de reeks zouden geschreven worden, is nog niet duidelijk, Thuis heeft ook nog niet bevestigd dat de geruchten correct zijn.

Exit Charité en Renzo

Eerder al raakte bekend dat Renzo, Frank Van Erum, uit Thuis wordt geschreven, samen met z'n vriendin Charité (gespeeld door Aïssatou Diop), niet geheel naar z'n eigen zin. De acteur die Renzo speelt, lanceerde dan ook een Facebookoproep om de makers van Thuis van gedachten te doen veranderen. Maar kan dat nog? In elk geval zouden de verandering voor heel wat oproer kunnen zorgen.

Lees meer

Dit al gelezen?