© iStock

Hondenmishandeling waar je in België de gevangenis voor invliegt, krijgt in China hoogstens een paar tweets

5 december 2017

China mag dan een digitale revolutie achter de rug hebben en ook steeds meer know-how in de techniek, qua dierenrechten gaat het duidelijk niet de goede kant op. Dat bewijzen deze beelden toch, waarbij een windhond door z'n eigenaar bij de achterpoten wordt gegrepen en vervolgens tegen de grond gesmeten wordt. In België kan je dat op gevangenisstraf komen te staan, in China wordt op sociale media de schouders opgehaald. 

Hoe erg kan het worden? De beelden die op Pear Video opdoken, zullen we jullie onthouden, al was het maar om dierenmishandelaars niet op ideeën te brengen, maar dat ze er zwaar over gingen, mag duidelijk zijn. Een Chinese man die een windhond had gekocht, maar ontevreden bleek met de 'resultaten', neemt daar z'n windhond bij de achterpoten en gooit hem vervolgens beenhard tegen de grond. Het zijn hallucinante beelden.

Volgens de persoon die de beelden op Weibo, zo'n beetje de Chinese Facebook, zette, is de hond gestorven. De eigenaar van de hond zou woedend zijn geweest omdat hij geld op de hond had gezet, maar de weddenschap waar dat geld op stond, verloor. Nog volgens Weibo zou hij het dier hebben willen braden om het nadien op te eten. Sommige mensen moeten geen dieren hebben.

In België kan je voor dierenmishandeling wel degelijk de cel in vliegen, in China bleef het bij boze Weibo-commentaren. "Zo'n waardeloos figuur. Zijn moeder zou hem op dezelfde manier tegen de vloer moeten slaan als hij met de hond deed", zegt 'Michiko'. "Zo'n onschuldige hond, die man is echt gek en volledig harteloos naar dieren", voegde 'tiannin_175' er nog aan toe.

Lees meer

Dit al gelezen?