Zit de harde schijf van jouw PS4 ook ALTIJD vol? Dan is er nu een simpele oplossing

21 november 2017

Eigenaars van een Playstation 4 kennen het probleem ongetwijfeld: je wil een nieuwe game installeren of downloaden, en je console meldt dat er niet genoeg vrije ruimte op de harde schijf is. Vervolgens verwijder je een game die je zelden speelt, en nog steeds heb je niet genoeg ruimte vrijgemaakt. Dus moet één van je favoriete games eraan geloven. Seagate heeft echter een externe harde schijf waarmee je een enorm aantal games kunt opslaan.

De games van tegenwoordig zijn loodzwaar, en je hebt al snel 50 GB nodig. In principe ben je je gegevens niet kwijt wanneer je de game zelf verwijdert, maar je moet dan wel weer zo'n extreem lange wachttijd doorstaan voor het spel de volgende keer geïnstalleerd is. De meeste consoles zitten na amper tien games al vol, en helaas kunnen we dit niet oplossen met een SD-kaart zoals bijvoorbeeld in de consoles van Nintendo. Niet erg praktisch, maar dat is de externe schijf van Seagate wel.

Externe schijf

Het werkt heel eenvoudig: je sluit de Seagate Game Drive met een USB-kabel aan op je Playstation. Er bestaat overigens ook een schijf voor Xbox One, maar wij hebben de test gedaan met een exemplaar voor PS4. Op dezelfde plaats waar je een controller aansluit, bevestig je dus de externe schijf. Na een korte installatie kan je ermee aan de slag gaan. Het lukt ons echter niet meteen om een game rechtstreeks naar de externe schijf te downloaden, maar je kan wel heel gemakkelijk oude games op de schijf overzetten.

Ook dat neemt natuurlijk veel tijd in beslag, zoals altijd wanneer een game geïnstalleerd wordt. Maar van zodra je dit achter de rug hebt, kan je er erg vlot mee werken. Een schijf van 2 TB levert ruimte voor zo'n 50 games, met eentje van 4 TB kan je er zelfs 100 op zetten. Het voordeel is dat deze schijven specifiek voor de console gemaakt zijn. Dat betekent dus dat je ze maar moet inpluggen en de rest automatisch gebeurt.

Handig

Kritieken van gebruikers stellen wel dat de schijf nogal fragiel is, en dat ze dus gemakkelijk stuk gaat. Daar hebben we geen ervaring mee, maar het spreekt voor zich dat je met dit materiaal voorzichtig moet omspringen. Niet alles is van de kwaliteit van pakweg Nintendo, waarbij je controller zowat alles kan doorstaan.

De prijs van de schijf valt ook goed mee. Eentje van 4TB kan je al voor iets meer dan 100 euro op de kop tikken. Dat lijkt heel veel, maar neem het van ons aan dat dit het leven van gamers enorm verbetert. Je gaat al hard moeten gaan om deze schijf vol te krijgen.

Lees meer

Dit al gelezen?