© iStock

Leuke winterdrankjes: er is méér dan glühwein

17 november 2017

Het is al wat frisser buiten en we zijn helemaal klaar voor de winter. Tijd om gezellige lichtjes op te hangen en te genieten van lekkere winterdrankjes. Misschien is dit wel een verrassing voor je, maar er is heel wat meer dan glühwein en warme chocomelk. 

1. Warme choco-mint

Peppermint Schnaps is een likeur met uiteraard een smaakje van peppermint. Als je de likeur bij een kopje warme chocolademelk voegt, krijg je een waanzinnig lekker winterdrankje. Je verwacht het waarschijnlijk niet, maar probeer het eens vooraleer je oordeelt!

2. Mulled wine

Mulled wine is een gekruide wijn. De rode wijn wordt een beetje opgewarmd en gekruid met allerlei specerijen zoals kaneel, gember, kardemom en kruidnagel. Een beetje fruit toevoegen, kan ook heel lekker zijn.

3. Candy Cane Cocktail

Een Candy Cane Cocktail is heel winters en ook heel lekker. De kerstcocktail bestaat uit riet en kan je naar eigen smaak aanpassen. Zo'n Candy Cane is zeker te genieten met vanille-rum of aardbeien-wodka.

4. Hot Toddy

Het drankje is ideaal voor mensen die een beetje verkouden zijn en toch wil genieten van een glaasje. Het nachtmutsje houdt je lekker warm en vecht ook tegen seizoensvirusjes. Het bestaat uit whisky, honing, kaneel, limoen en kruidnagel.

5. Pear Brandy Sidecar

Een heerlijk stroperig drankje dat bestaat uit limoen, peer en brandewijn. Een winters drankje dat ook nog eens heel Instagramwaardig is. Let wel op, brandewijn is heel sterk dus niet iedereen kan er goed tegen.

6. Egg nog

Egg nog, oftewel eierpunch, is een cocktail die bestaat uit cognac, melk en ei. Een lekkere mix die ideaal is om te drinken aan een open haard, net zoals in de films.

7. Warme appelcider

Om van dit herfst- en winterdrankje te genieten, moet je gewoon wat appelcider opwarmen met kaneelstokjes en kruidnagel. Zorg ervoor dat je cider niet kookt en voeg nadien wat kaneellikeur en calvados toe. Heerlijk zo'n warm drankje!

8. Irish Coffee

Makkelijke drankjes zijn tijdens de vermoeiende winterperiode uiteraard ook meer dan welkom. Een Irish Coffee is bijna overal verkrijgbaar en ook makkelijk om zelf te maken. Na een maaltijd maak je een lekkere koffie met een scheutje whisky. Meer is daar niet aan, alleen maar genieten.

9. Rum thee

Je kiest zelf welke thee en voegt wat citroensap en -schil in een glas met wat rum. Roeren met een kaneelstokje en genieten!

Smakelijk!

Lees meer

Dit al gelezen?