© epa

Barack Obama moet naar de rechtbank ... om te zetelen

30 oktober 2017

Barack Obama is al een tijdje president af en is nu dus een gewone burger. En die moeten hun burgerplichten vervullen, zoals bijvoorbeeld in de jury van de rechtbank zetelen. Obama werd onlangs opgeroepen voor die zogenaamde 'jury duty'.

Voormalig president Barack Obama zal komende maand een opvallende gast zijn in de jury van de plaatselijke rechtbank in Cook County, Chicago. Opperrechter Tim Evans liet op een hoorzitting weten dat Obama opgeroepen was om te zetelen. "Hij heeft duidelijk gemaakt dat hij zeker en vast zijn plichten als burger en inwoner van deze gemeenschap zal vervullen", zei Evans aan Chicago Tribune. Er zullen uiteraard een hoop extra veiligheidsmaatregelen worden genomen voor de komst van de ex-president. "Zijn veiligheid zal het belangrijkste zijn", stelt Evans.

Obama heeft ook iets 'goed te maken'. Zo moest hij vorige keer verstek laten toen hij opgeroepen werd in 2010. Hij had namelijk net iets belangrijkers om handen: de State of the Union. Hij zal ook niet de eerste oud-president zijn die zijn 'jury duty' zal vervullen. George Bush (in 2015) en Bill Clinton (in 2003) gingen hem al voor.

Lees meer

Dit al gelezen?