© EA

FIFA 18-spelers klagen: nieuwe patch, nog geen maand na release, maakt game plots veel moeilijker

12 oktober 2017

FIFA 18 is nog geen maand uit, maar echte FIFA-fans hebben de game uiteraard al in huis gehaald. Wie er van het eerste uur bij was, heeft het ongetwijfeld opgemerkt: EA heeft nu al een patch gereleased en die heeft het spel een pak moeilijker gemaakt. FIFA-spelers vragen nu zelfs aan EA om terug te gaan naar de versie voor de patch.

De nieuwe patch lost een aantal kleine bugs op (zoals het net dat amper bewoog bij een goal), maar het verandert ook enorm veel aan de AI. Scoren is plots wel heel moeilijk geworden. Dat zou komen door een verbeterde reactiesnelheid van de keepers en de nauwkeurigheid van de schoten zou fel gedaald zijn. Voor professioneel gamer SaLz0r gaat de nieuwe patch zelfs zo ver dat hij de patch liever teruggedraaid ziet.

In een enorm lang Facebookbericht legt hij uit waarom. "De keepers zijn enorm verbeterd", stelt hij. "Plots worden er significant minder goals gemaakt vanop posities waar je vroeger wel zou scoren. Je kan uiteraard nog scoren. Maar, mijns inziens, trekt de aanvaller in te veel één-tegen-één-situaties aan het kortste eind."

"Als je beter was, won je. Nu niet meer"

Volgens de gamer zou de verdediging te goed zijn geworden, zonder dat de speler daar zelf iets voor moet doen, waardoor het voordeel van betere spelers plots wegvalt. Ook andere gamers treden Salzer bij. "Ik ben er vrij zeker van dat er een overtuigende meerderheid is op reddit die liever de game van voor de patch hebben", legt Daniksn uit. Maar hij vindt de nieuwe editie van de game wel sterk. "De keepers deden soms wat raar en langeafstandschoten gingen te vaak binnen, maar naast dat lijkt dit game een stap in de goede richting in vergelijking met FIFA 17."

Hij prijst vooral het feit dat betere spelers nu meer kans zouden hebben om te winnen. "De skillgap is vergroot", zegt hij. "Je won tegen spelers die slechter waren, je verloor als je tegenstanders beter waren." Maar dat is volgens hem nu dus veranderd.

"EA zegt elk jaar dat ze eSports willen promoten en er een grote titel in willen worden. Daarom begrijp ik deze patch niet goed. Het is volgens mij echt geen vooruitgang, het is zelfs een stap terug", besluit Salzer.

Lees meer

Dit al gelezen?