© HBO

'Game of Thrones' begint binnenkort met de opnames van het laatste seizoen ... en die zullen lang duren

7 oktober 2017

De opnames voor het laatste seizoen van 'Game of Thrones' gaan heel binnenkort van start. Dat heeft Liam Cunningham, Davos Seaworth in de reeks, gezegd op de beurs New York Comic-Con. Die opnames zouden duren tot het einde van de zomer. Daardoor is de kans heel klein dat we het achtste en laatste seizoen te zien zullen krijgen voor 2019.

Nog zes afleveringen van Game of Thrones hebben we te goed, maar dat die goed zullen zijn, lijkt nu al zeker. De makers nemen meer tijd dan ooit te voren en het beloven dan ook veel langere afleveringen te zijn dan wat we gewoon zijn uit de eerste zeven seizoenen. Al zullen we wel nog even geduld moeten hebben.

"De acteurs hebben het script van het achtste seizoen gekregen. Zondag en maandag (morgen en overmorgen, red.) spreken we met heel de cast af in Belfast om de zes afleveringen samen te overlopen", zei Liam Cunningham (Davos Seaworth) over de HBO-reeks. Het filmen zelf begint op 16 of 18 oktober.

Normaal neemt het filmen van een seizoen Game of Thrones zes maanden in beslag, maar de acteur denkt dat ze nu zo'n tien maanden zullen bezig zijn. Daardoor lijkt de kans klein dat het achtste seizoen nog in 2018 klaar zal zijn. "We hebben geen datum waarop we klaar willen zijn, maar het ziet er sterk naar uit dat dat pas in 2019 zal zijn. We zouden alles kunnen afhebben in 2018, but it would look like shit", besloot Cunningham.

Lees meer

Dit al gelezen?